Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Shih-tzu vagy tibeti spániel...

Shih-tzu vagy tibeti spániel (pincsi) szőrét egyszerűbb gondozni?

Figyelt kérdés

2021. szept. 2. 22:45
 1/4 anonim ***** válasza:
46%

A spánielét egyértelműen, a hobbi shih tzukat viszont szinte kivétel nélkül nyírják, az sem egy nagy kalad, 1-2 havonta elviszed kozmetikushoz és levan a gond, max pár naponta átfésülöd a fejét, farkát.

Teljes szőrben tartani egy shih tzut iszonyú sok munka.

2021. szept. 2. 23:38
 2/4 anonim ***** válasza:
63%
A tibeti spániel az nem pincsi 😑 De egyértelműen azt könnyebb gondozni, csak fésülni kell. Nekem is tibeti mixem van, egyszerű vele.
2021. szept. 3. 13:23
 3/4 anonim ***** válasza:
52%

A pincsi a pekingi palotakutya, vagyis a palotapincsi.

A tibeti spániel igaz, hogy hasonlít, de teljesen más fajta.

Ne keverd össze.

2021. szept. 3. 13:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyjából mind a 3 típust ugyan úgy kell kozmetikázni.

Szőrhossztól függetlenül igénylik a napi 1 fésülést.Úgy szinte szőr sem lesz a lakásban. :)

Fontos!

A vágott szőrű Shih tzu szőre SZÚR! Komolyan,bele áll a talpadba is,kezedbe is,és ki kell húzni mint egy szálkát. :D

Azért,mert van egyfajta aljszőre ami egy fokkal durvább,ez leginkább ősszel és tavasszal nő.Erre nő rá (illetve ebből lesz miután megnő) a hajszerű hosszú szőr,az már puha,kellemes tapintású,ténylegesen hajszerű.

A többinél ilyenről én nem tudok,nekem csak Shih tzum van :)

Ha hosszú a szőre sem nagy ördöngősség tartani,csak tényleg át kell naponta fésülni hogy ne csomósodjon össze.

2021. szept. 3. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!