A rottweiler mennyire számít okos, intelligens kutyafajtának?

Németjuhászból elvileg van amúgy Juhász vonal is, nem csak show és őrző-védő…
Képességeiket illetően biztos vagyok benne, hogy ezeket egy ilyen tesztnél külön fajtaként kéne kezelni.
A rotinál is az probléma, hogy amennyire különbözik egyes tenyésztőknél a küllem, az észjárása is különbözhet annyira.
Túl népszerű fajta ahhoz, hogy bizonyos egyedek között ne lehessen nagy különbség.
Szerintem.
Nekem a szomszédomban él sokáig egy puli és annak nagyon magas volt a problémamegoldó képessége… Nem tudom, hogy teljesen fajtatiszta volt e, mert pl. a szőrét nem nagyon ápolta a gazdája, szegénykének.
Az én TK-s beagle kutyám fogyatékosnak tűnt mellette.
Pedig ezt az ajtós dolgot Ő is tudta.
A beagleöm is az csinálta, hogyha hallotta az udvarról (!) hogy nem zártam be a számára tiltott szoba ajtaját, nem kattant a zár, akkor beszaladt és felugrott a kilincsre és bement.
Volt hogy még el is bújt előtte, hogy amíg ott vagyok, addig ne próbálkozzon ezzel, elmentem vásárolni és mire visszajöttem, már bent volt a szobában.
Szegénykének mindig összetört a szíve amikor kivittem onnan, de utána mindig kibékültünk…
Az alap parancsokat simán tudta és ha jól hallotta, akkor elsőre teljesítette is.
Bonyolultabb dolgokat meg sosem próbáltam tanítani neki.
Pedig a beagle van az egyik legbutább kutyának mondva…
Meg ha elrejtettem neki valamit amit előtte megszaglászott, mindig hamar megtalálta. Igaz, ez nem intelligencia kérdése…
És ha a puli mellett volt, akkor mégis butácskának tűnt.
Az a puli szinte ember volt.
Olyan dolgokat csinált amit ha leírnék úgysem hinnétek el.
Amikor a mostani szomszédommal, aki akkor még gyerek volt játszott az én kutyám, akkor azt lehetett érezni hogy a kutya van az ember alatt, de amikor azzal a pulival, akkor olyan érzésem volt mintha egy felnőtt vigyázna a gyerekre.
De mondom, ezt az ajtós dolgot most meg tudja csinálni a macskám is, ezért gondoltam hogy ezt minden kutya tudja…
(Sőt 15 éve a lovarda tulajdonosnál voltam vendégségben, akinek volt egy fehér nyula aki szabadon mászkált a házban és szabadon nyitott minden ajtót, igaz nem a kilincs lenyomásával)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!