Hogyan lehetne meggyőzni?
Hazorzonek: Orosz orkutya, Kaukazusi es a hihetetlen KAJ valo (persze a Rottweiler is jo valamire, mint a Nemetjuhasz).
Amiket felsoroltál, inkabb csaladi kutyaknak hasznaljak oket, pedig leginkabb vadasz fajtak.
Hogy gyozzetek meg? Egyszeruen mondjatok meg, hogy masfajta kutyát szeretnetek.
Ha az őrzés a fontos, akkor riasztó, kamera.
Ha családi társat akartok, akkor bármilyen fajta jó.
Ha olyat akartok, ami őriz is valamennyire, akkor a rottweiler jó ezek közül csak.
Komolyabb őrzésre pedig a pásztorkutyák jók (kuvasz, kau, káj, komondor, stb.)
Golden, labrador azok körbenyalják a betörőt, ezek családi kutyák, egyáltalán nem "házőrzők".
Egyébként az, hogy legyen "házőrző" az miben merülne ki? Az én kutyám egy abszolút barátságos, nyalizós kis eb - ha ott vagyok. Amúgy tisztességesen ugat, jelez, véd, őrző-védőre is jártunk, mert alkalmas lenne rá, annak ellenére, hogy a fajtája nem éppen erre lett kitalálva. De ez ugye a kutyától is függ.
Te/ti miért akartok másik fajtát? Ha nincs konkrét igényetek, akkor minek kell másik fajtát keresni? Legyen roti, vagy menhelyes, vaagy még esetleg a hovawartot tudom ajánlani, kicsi rotis a kinézete, házőrzésre alkalmas, de nem roti.
Egy hatalmas es jol nevelt pasztorkatyanal jobb nincsen a kerek egy Vilagon, csak nem egyszeru a tartasa.
Kozeptermetuek harciasabb fajtak es sokkal tobb is velük a problema.
Kiskutyak nagyon aktivak es hangosak. Viccbol tartjak oket es csak szeretgetni jok.
Nekem egy belgám és egy németjuhászom van, de a ház őrzésére kamerát tartok és a távfelügyeletnél szóló riasztót. Ma már baromi könnyen lehet hatástalanítani egy kutyát, fajtától függetlenül.
Egyébként az a kérdés, hogy ki foglalkozik alapvetően a kutyával, ki neveli, sétáltatja, eteti, fedezi a költségeit. Ha apukád és ő rotit szeretne, akkor olyanja lesz.
A felsoroltak kozul a roti orzo vedo. Az gyonyoru kutya! Az is szeretni fog,mint egy golden. Tudsz vele birkozni,jatszani,futni jarni,kirandulni.
Legyen bennt a hazatokban,akkor lesz csaladcentrikus. Ha kirakjatok kerti disznek,egy kutya se lesz csaladcentrikus....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!