Kérhetnék véleményeket tapasztalatokat?
Most költöztünk egy 70 négyzetméteres földszinti lakásba, kis kerttel. A párommal szeretnénk egy kutyát viszont nem tudjuk pontosan melyik lenne a megfelelő sok olvasgatás után sem. Nekem a cavalier spániel az első, viszont nem tudom hogy nem lenne-e kicsi neki a lakás és a kert is, (megfelelő mozgás mellett).
A párom törpe tacskót szeretne, én csak a makacs természete miatt tartanék, és hogy ne legyen domináns más kutyákkal.
De a végén még megtetszett a málta selyemkutya is mert talán az a leginkább lakáskompatibilis.
Plusz info: az biztos, hogy rengeteget mennénk vele különböző helyekre, nyaralásokra.
Bocsánat, hogy hosszú lett, előre is köszönöm!
Igazából,mindegyik lakáskutya és mindegyik tökéletes azoknak amiket te leírtál.:D
Shih tzu,Bichon félék,Törpe vagy Toy uszkár,Mopsz,Francia bulldog,szinte mindegyik jó ezeknek a feltételeknek.
11.: Hatalmas megfejtés... az ember azért tart állatot mert az neki jó. :D Korszakos felfedezés, de tényleg, no joke, semmi irónia... XD
Kérlek meséld már el nekünk, hogy miért is probléma a kutyának ha bent tartják egy házban ahol nincs túl hideg, nincs túl meleg, van árnyékos hely, van napos hely, kap enni és inni rendszeres időközönként és amúgy a szabadban meg letudják az egyéb igényeit. Pls szakértsd már meg ezt nekem.
Vagy szerinted a vadonélő állatoknak az a mániájuk, hogy nyáron 40 fok télen meg megfagyás és mellé eseti alapon zsákmányejtés? :D
Ha rendesen mozgatjátok, akkor bármelyik jó. A tacsikat én nem kifejezetten csípem az önfejű természetük miatt, de ez egyéni nyilván.
Off, a staffok mozgását itt szerintem is sokan eltúlozzák. Az enyém staff keverék, de kifejezetten lustának mondanám, ugyanaz a tapasztalatom, mint az előttem szólóknak, minimális mozgás után csak döglik egész nap :D De lehet nálam van magasan a léc a sok mozgást illetően, német juhász volt korábban, na, az tényleg sokat mozog.
17-es, te beteg vagy…
Bele se kezdek neked magyaràzni, mert nem vagy ott fejben, nem tudom, ki bàntott, de ezen szakember tud segiteni. Sok sikert :)
Te még mindig az a kérdező vagy aki ebből a 3 fajtából nem tud választani? Azóta se kerestél tenyésztőt vagy valami? 😆
Nem szeretem a tacsikat több szempontból is.Nem láttam leírva,de tessék:
-Kotorék eb,fel fogja ásni a kertet.
-Nem lehet mellette semmilyen rágcsálót vagy kisállatot (nyúl) tartani maximum nagyon biztosan elzárva.A kotorékeb vadászkutya.
-Fázós,így télen mindenképpen pulcsira szorul a hosszú szőrű is.Hiába kotorékeb a szőrzete nem a téli időjárás bíráshoz lett tenyésztve.
-Magas a társaság igénye.
Cavalier még mindig hajlamos a szív-és érrendszeri betegségekre,erre nincs szűrés.Tehát semmi garancia rá,hogy a tenyésztőtől vett majd nem lesz szívbillentyű problémás.Szem betegségekre is nagyon hajlamos,ez tartástól és gondozástól függ leginkább.
Ettől függetlenül:
-Nyugodt és kedves kutya,de energikus.A spánielek mindegyike egykor valamilyen vadászkutya vagy kajtató volt.
-Egyáltalan nem hangos és nem ugatós,de emiatt nagyon rossz jelző kutya is.
-A szőrzete sok és folyamatos ápolást,kozmetikát igényel.
Máltai szintúgy,kozmetika igényes.Nagyon!
A szemei neki is könnyen megbetegszenek,a fogaira is vigyázni kell,ha nem akarsz egy 8 éves korára fogatlan kutyának pépes ételt gyártani.
Nagyon kicsi,törékeny,erősen társaság igényes,utazni nem nagyon szeret.Sétálni,és kertben lenni a maga súlyához és termetéhez képest aktív,egy fél órát elugrál/sétál.
Jelző kutyának ez sem a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!