Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Két felnőtt szuka kutyát...

Két felnőtt szuka kutyát hogyan lehet összeszoktatni?

Figyelt kérdés
Van egy 6 éves szukánk, és 2 hét múlva fog jönni egy 3 éves, kidobott megmentett kutyus. Hogyan lehetne őket összeszoktatni?
2010. aug. 30. 11:57
 1/9 anonim ***** válasza:
A 6 éves szukával valószínűleg nem lesz gond,ha jól nevelted,én inkább a kidobott kutyus miatt aggódnék,mert ugye neki rossz tapasztalatai lehetnek:( Ne engedd rögtön össze őket,legyen póráz az egyiken a biztonság kedvéért,és hagyd,hogy megszimatolják egymást. Ha mindkettő jól viselkedik,akkor leveheted a pórázt. Etetésnél szerintem vidd távol a két tálat egymástól,hogy ott se verekedjenek össze.
2010. aug. 30. 12:04
 2/9 A kérdező kommentje:
A kidobott kutyus nagyon jól viselkedik a többiekkel. Menhelyi, muszáj neki:) vele nincs gond. a 6 évesemmel annál inkább, ő elég domináns csajszi, és nem nagyon tűri a többi kutyát...:S de valahogy biztosan össze lehet..
2010. aug. 30. 12:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Persze,hogy össze,ha hallgat rád,és tudod fegyelmezni,akkor nem lehet baj! Az én 9 akkor éves kanomhoz idehoztam egy 2 hós kiskutyát,pedig ő is elég domináns volt,és nem bántotta. Persze kezdetben nem engedtem össze őket,csak ha én is velük voltam,de néhány hét alatt megszokták egymást. Tény,hogy egy 9 éves kutya már nem áll le játszani egy 2 hónapossal,de legalább nem bántja,és elviselni:) Szerintem nálatok sem lesz semmi gond. És szép dolog tőled,hogy megmentettél egy kutyát!!
2010. aug. 30. 12:20
 4/9 anonim ***** válasza:

Először ne az idősebb kutya területén találkozzanak. Mindenképpen semleges területen kezd el az összeszoktatást. Akár rakhatsz rá szájkosarat is. Bármilyen ellenséges megnyilvánulást azonnal kezelni kell. Még az orrhúzogatást is tiltsd, azonnal. Menjetek együtt sétálni. Viselkedj teljesen természetesen.

Ha már kint rendeződnek a dolgok, megszabadulhatsz a szájkosártól is (ha volt). Együtt menjetek haza. A két kutya az első időszakban mindenképpen csak a felügyeleted mellett legyen együtt. Ha teljes a béke, akkor legyenek csak együtt, úgy hogy nem vagy ott.

Együtt ne etesd őket semmiképpen az első időszakban. Kerülj minden olyan szituációt, ahol féltékenység előjöhet.

Sok sikert!

2010. aug. 30. 12:25
 5/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is így volt. Egy domináns cane corso szukához hoztam egy félénk 3 éves szukát(kistestű). Eleinte neki akart menni az új kutyának, persze sosem hagytuk őket felügyelet nélkül. A kicsit mindig ölben vittem a házban, kertben is, néha közelebb vittem a nagyhoz és mutattam neki, dícsértem stb. Ez ment kb. 1 hétig, néha próbálkoztunk úgy is, hogy mindkét kutya pórázon volt. Pár nap után már elengedtem mindkettőt a kertben és amikor nagy a kicsi felé akart menni, rászóltam erélyesen. Már megszokták egymást, sőt játszanak is egymással.

Először mindenképpen semleges területen találkozzanak, próbáld meg elvinni őket közös sétára + ne hagyd őket együtt amikor elmentek otthonról. Én addig mindig bezártam a kicsit a hálószobába. Bár azt nem tudom, nálatok kinti kutyák lesznek-e. Nálunk mindkettő bent van.

2010. aug. 30. 12:27
 6/9 A kérdező kommentje:
bentiek, mert társas házban lakunk. Akkor gondolom először az után mutassam be egymásnak őket. Szerencsére nem leszek majd egyedül, tesóm elég jól ért a kutyákhoz, majd csak sikerülni fog:)
2010. aug. 30. 13:58
 7/9 anonim ***** válasza:

nálunk 1hétig tartott egyfajta áldatlan állapot, majd egyszer kiborultam, és kb 15 l vizet borítottam verekedés közben a nyakukba :) azóta elválaszthatatlan barátok, bár egy szukáról és egy kanról van szó.

két szukánál viszont vigyázzatok, mert ha valami balul sül el, azt lehet egy életre megjegyzik egymásnak..

eleve nehezebb a szukákkal mert jobban féltik a területüket.

kisebb nagyobb verekedésre (verésre) számítanék a helyetekben akármennyire jól nevelt a kutya.

a rangsort egymás közt ők döntik el..

2010. aug. 30. 14:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Egy röpke kérdés : Miért nem kan kutyát fogadsz örökbe, ha ennyire tartasz az összetűzésektől?
2010. aug. 30. 15:14
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a régi kutyával lesz gond, mert ő területfélteni fog.

Azonban mindkét kutyát ivartalníttatni kell!

Nekünk is két kan kutyánk van, több mint három éve.

Ne hidd, hogy csak a különneműeknél van területféltés. Az előző két kutyánk különnemű volt és a régebbi szuka nagyon nehezen fogadta az új kant.

Mindig a régi kutya kapjon mindenből legelőször, hogy érezze, nincs háttérbe szorítva. A másik is kapjon meg mindent, (simit, kaját, játékot, stb.) de másodszorra. Ha ebben következetesek vagytok, nem lesz gond még az etetésnél sem.

A mentett kutya örül hogy él, elsőre el fogja fogadni a felállást. A kutyákná természetes a rangsor.

Ha a későbbiek folyamán változni fog a ranglétra, fogadjátok el, mert ők jobban tudják.

De az általatok felállított sorrend maradjon meg.

2010. aug. 31. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!