Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek miért kell valakin...

Szerintetek miért kell valakinek újabb több százezres kutya, ha az elsőt sem bírja etetni?

Figyelt kérdés

Kétszázezres kutya az első. Konkrétan nagyon sovány volt mindig, megevett mindent, megfogta a szomszéd macskáját és megette. Állítólag kutyakonzervet eszik, mikor mondtam neki, hogy táp is kellene, vagy csont, amit rághat, akkor besértődtek... Állandóan éhes... Sétáltatni, fürödni nem viszik, pedig vízi kutya... Ivartalanításra azt mondta, hogy "drága, ennyiért eldughatja a szukákat". Aztán nem értette, miért kell szomszéd falukból összeszedni a kutyáját, meg ment a főút közepén. Ja és, hogy miért harapdálták össze a kankutyák. Nem foglalkoztak vele, minden nap csavargott, értem se jöttek fél napokig, napokig. Aztán az lett mondva, hogy mi csalogattuk a kutyáját és biztos enni adtunk neki, azért ment el otthonról fél napokat. Ami nem igaz. 10-15 órát nem keresték naponta a kutyát... Gondozatlan, büdös mindig. Mikor a szomszéd megtűrte és játszott az övével, meg elengedte magukkal sétálni, akkor őrjöngtek mi az, meg szerintük a kutyáját bántotta, mikor csak futottak, játszottak. Normálisak voltunk ahhoz a kutyához, nem kergettük, mint más, erre mi vagyunk az országos szemetek, mert biztos azért csavargott.

Erre vett egy újabb nagyon drága kutyát. Miért? Nem hogy az elsőre költene legalább, miből akarja ezt is eltartani. Arról nem beszélve, hogy a gyerekeinek nem tud enni adni, nagyon soványak, kb. 2 darab ruhájuk van, de ez fontos. Ja meg a 20 milliós kocsik, de az alapvető dolgokon meg spórol, például a járvány alatt nem futotta nekik maszkra stb. Komolyan.

2021. aug. 24. 09:52
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
Mivel nincs láncon meg semmi, pattoghatsz akárkinek, nem fognak az állatvédők csinálni semmit. Ő kutyája, ameddig kap enni meg inni, nem fogják tőle elhozni. Amúgy meg az ő dolguk, hogy vesznek-e másik kutyát. Csak szimplán nem normálisak, ha ilyen körülménybe vesznek megint. Tény és való, hogy kínzás állatot tartani ilyen körülmények közt. Viszont arra költi a pénzét amire akarja. Meg kell neki mondani akkor ne tartson állatot. Ha nem érti meg, ő baja. Lehet nagyon sz.r körülmények vannak neki biztosítva, de valamelyik kutyának gazdája sincs. Az jobb? Inni se kap, semmi, ezek legalább odalöknek neki valamit egy nap. Az, hogy ilyen stílusban válaszolgatnak neked.. Gondolom neked se tetszene, ha valaki beállítana és mondaná, hogy vegyél egy házat, telivért xy ennyiért. Mindenki arra költi a pénzét amire akarja. A többi pedig nem a te dolgod, hogy milyen autókkal járnak, meg mennyi pénzük van, nem tartozik rád.
2021. aug. 24. 10:13
 2/6 A kérdező kommentje:

Én nem beállítottam, akkor mondtam neki az ivartalanítást jószándékból, mikor nem értette, miért van fullra lerobbanva a kutyája 3 nap tivornya után!

Tudom, hogy nm jelenthetem be, csak nem értem, minek valakinek újabb, ha az elsőt sem bírja anyagilag. Nagyon nem érted, mit akartam mondani, az a lényeg.

2021. aug. 24. 10:22
 3/6 A kérdező kommentje:
Én csak az állatot sajnálom.
2021. aug. 24. 10:26
 4/6 anonim ***** válasza:
56%
A sajnálatod érthető. A kérdésed felesleges, hiszen arra, hogy " minek kell neki" csak az illető tud választ adni.
2021. aug. 24. 10:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Én nagyon is értem mit mondasz. Az a lényeg, hogy nem akarod, hogy kutyát tartson. Ilyen embertől én se akarnám, hogy kutyát tartson. De tudod valaki csak megveszi a százezres kutyákat, ezért tenyésztik őket, adják el (általában) ilyen embereknek😀

Az is lehet ajándékba kapta valakitől, vagy olcsóbban, mint amennyit megér.

Amúgy meg lehet nem is akar otthon lenni azért szökik, majd összeharapgálják a kankutyák. Lehet a gyerekeinek van valami betegségük, pl anorexiásak, azért soványak.

Sőt az is lehet, hogy az otthoni ruhákat veszik fel, tudod nem mindenki vesz fel magára ottonra is márkás cuccokat, hanem olyat ami koszolható. A járványhelyzetben pedig lehet nem akar maszkot hordani, mert megfullad miatta. Amúgy te kamerázod 0-24, hogy ezeket látod?

Amúgy meg bírja ő anyagilag, az állításod szerint (sok pénzük van) csak nem akar rá költeni, ennyire egyszerű. Tessék, mindenre adtam más magyarázatot, mint amit elképzelsz. Nem ismerem a történet másik oldalát. Meglehet, hogy nem is az történik, mint amit te látsz. A gyerek is könyöröghet ki kutyát, amit egy szerettejes szülő próbál neki megadni (mint mindent). Remélem már érthetőbben fogalmaztam.

Amúgy meg elhiszem, hogy idegesít, engem is, ilyen ember kezébe állatot nem adnék. De ők adtak ki érte ennyi pénzt, övék a kutya, vásárold akkor meg, vagy lopd el, nem tudom. Nem kellene ennyit törődnöd mások életével, mert nem csak a kutyatartás módját fikáztad, hanem belekötöttél olyan dolgokba amik tényleg nem tartozik rád.

2021. aug. 24. 18:47
 6/6 A kérdező kommentje:

Kisgyerekek hogyan lennének anorexiásak? A maszkot onnan tudom, hogy egy boltba járunk... Még korábban mindig ment a vita, nem most.

Szerinted az oké, hogy valaki annyira kiéhezteti a kutyáját, hogy elkapja a macskát és megeszi? Pedig kedves állat. Szerintem nem. Csak arra akartam célozni, ha eggyel sem bír, minek még egy nekik. De lehet csak nekem baj, én az állatot sajnálom. Majd még kevesebb jut az elsőre is.

2021. aug. 24. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!