Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Két egyidős kölyök egyszerre?...

Két egyidős kölyök egyszerre? Hogyan?

Figyelt kérdés

Szeretnénk két cane corso fiú kölyköt magunkhoz venni.

2 nap különbség van köztük.

Nem tapasztalatlan kutyás a család, sok kutyát neveltek már fel szüleim, nagytestűek, nekem is volt egy nagykutyám.

8 hetesen kellene őket elhoznunk, nagyon szeretnénk mindkettőt, kinti benti kutyának, van kert is.

Mennyire lehetetlen egyszerre nevelni két kicsit?

Mennyire kell félni attól, hogy "buták" lesznek? Ugye hiába beszél akkor neki az ember, ha a másik elvonja a figyelmét.

Hogyan lehet őket nevelni? Szeretnénk, ha okos, fegyelmezett társak lennének, nem pedig hebrencs bolondok.

8 és 5 között édesanyámmal lennének, estétől pedig én is itt lennék velük.

Tudtok tippeket adni, tanácsokat?

2021. aug. 22. 18:04
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
30%
De sok gazdi inkább úgy van vele, hogy rossz látni, ahogy a kutya lebénult és szenved és inkább elaltatják.
2021. aug. 22. 19:36
 22/32 anonim ***** válasza:
46%

Dehogy altatják.Egészséges kutyát nem altatnak.Szimplán beavatkoznak,hogy fájdalommentesen tudjanak tovább élni,és nekik a végtag veszteség sem olyan katasztrófa.

Vannak eszközök arra,hogy továbbra is teljes életet éljenek.

Ez olyan mintha lebénulna egy ember és szinte azonnal a temetőben foglalnánk neki helyet a tolószék helyett :D

Nekem 3 lábú kutyám is volt,teljesen olyan életvidám és egészséges volt mint egy 4 lábú :)

2021. aug. 22. 19:41
 23/32 anonim ***** válasza:
39%

nekem rottweilereim vannak, nagyon hasonló fajta

2 kant nem lehet együtt tartani

kan nőstény párosítás mellett is elveri a kan a nőstényt időnként, akár naponta

de 2 kan az nem működik

2021. aug. 22. 19:54
 24/32 anonim ***** válasza:
87%

2 kant lehet együtt tartani, de ahhoz nagyon tudatos és kemény kezű nevelés kell. És akkor sem hagynám őket magukra felügyelet nélkül.

Egyebként lesz idő a 2 kutyára külön-külön? Alap dolog, hogy az első kb 1 évben teljesen külön kell felépíteni a kutyákkal a kapcsolatot. A nevelést, tanítást, szocializációt. Tehát minden egyes nap külön van séta, külön van munka velük. Ami még több is, mint 2x annyi idő, mintha csak egy kutya lenne. Ezt meg tudjátok oldani?

2021. aug. 22. 22:15
 25/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Letettem a két kutyáról.

Első körben marad egy, és ha ő nagyobb lesz, átgondolom, hogy legyen -e társa.

Köszi mindenkinek!

2021. aug. 22. 23:08
 26/32 anonim ***** válasza:

1 szuka 1 kan felallasban vegyed. Semmikepp 2 egynemut,mert kinyirjak egymast a rivalizalas miatt.

Vagy 1 -et vegyel.

1 szemelynek rendszeresen mozognia kell vele meg foglalkozni.

2021. aug. 23. 12:38
 27/32 anonim ***** válasza:
44%

Dehogy nyírják ki egymást,honnan veszitek ezt a sok baromságot? Nem könnyű őket nevelni,és tartani,de nem nyírják ki egymást.

Tenyésztőnél szerinted ha nincsenek külön zárva éhezők viadalát csinálnak a kutyák? Dehogy..

Ugyan olyan a Cane mint a Rottweiler.Kell,hogy legyen tapasztalatod kutyával,majd kell hogy legyen magával a fajtával is tapasztalatod ahhoz,hogy elbírj egyszerre több példánnyal ezekből a fajtákból,mert egyszerűen ők más világ,ezek nagy testű kemény kutyák,kemény kezű embernek aki folyamatosan képes tartani a kutyákat a szabályokhoz, és a kutyák szemében képes vezető pozícióban maradni.

Egy rakás fajta van akinél nem véletlenül hangsúlyozzák,hogy nem első kutyás gazdinak való,érdemes kutya iskolába járni vele és/vagy többet egyszerre semmiképpen tapasztalat hiányában senki ne szerezzen be.

2021. aug. 23. 12:53
 28/32 anonim ***** válasza:
39%

Így van, tenyésztőnél, szaporítótelepen mind külön külön van zárva, fején találtad a szöget

2021. aug. 23. 14:07
 29/32 anonim ***** válasza:

Szaporítók esetleg.

Tenyésztőnél én már jártam amikor az enyémet vettem,cseszettül nem voltak szeparálva.Voltak kenneljeik abban is 2-3-asával voltak bent.Amikor ott voltam mind ki volt engedve egyedül a kölykök voltak kölyök kennellel elkerítve,hogy ne menjenek szana-szét.

Kiállításon se láttam még,hogy 5 kutyával 5-en mennek és méteres távolságokra egymástól vagy más kutyáktól.

Ez meg már a túlzás része a dolognak.Ezek is kutyák,csak nehezen kezelhetőek.De nem lehetetlen őket tapasztalt gazdának és tenyésztőnek tartani őket.Szép is lenne,ha 10 kutyával külön kellene sétálniuk akkora területeken,csak mert neveletlenek a kutyáik,napi 10 órájuk lenne egy egy órát mozgatni mindet.

2021. aug. 23. 15:56
 30/32 anonim ***** válasza:
39%

Na de milyen tenyinél jártál, kiskomám?

Yorki-nél, vagy mopsz tenyinél, igaz?

Nem cane corso vagy rottweiler kennelnél, ez teljesen biztos. Mivel én pontosan tudom, hogy tartják, mivel én többet is vettem és többet is tartok

2021. aug. 23. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!