Kuvasz kutyának milyen tápot vegyek?
Sziasztok!
Van egy 5 hónapos kuvasz kutyánk.
Egy hónapja került hozzánk, akkor pedigree-t vettem neki, de arról sok rosszat olvastam, lassan elfogy, így újat szeretnék venni, remélhetőleg olyat ami jobb neki.
Szeretném ha egy 15kg-os zacskó 10ezer környéke lenne, de maximum 15ezer forint.
Érdekelne hogy most mit adjak neki és később (mennyi idős korában) mire váltsak?
Nyilván minden kutya különbözik, viszont bízom a nagy számok törvényében.
Előre is köszönöm a segítséget!
Érdeklődnék,hogy esetleg haszonállat van-e? Sokan kuvaszt haszonállat őrzésre tartanak,érdemes ez esetben a barfhoz fordulni.Mivel vásárolt hús mellé tudsz neki a vágottból is adni mindig,saját és vásárolt zöldség is mehet mellé párolva vagy nyersen. :)
Egyébiránt valami olyat vennék neki amiben még nincs sok fehérje.Nem szabad,hogy gyorsan nőjön,mert abból gondjai lehetnek.Az én kutyámnál sajnos erre nem figyeltem és leterhelődtek a csontok a hirtelen növekedésről.
A legtöbb táp amit ajánlani tudok ekkora kutyának az inkább már 15.000.ez alatt elég gagyik vannak,de van használható ami mégse Pedigree.
Bosch - 11.000ft/15kg.
Ha 2x 15kg-os ajánlatot választod akkor csak 20.000ft a 30kg táp.
Brit Premium,Brit Care, - Ugyan az párszáz forint eltéréssel.
Lucullus - 10kg/12.000
Concept for life - 10 ezer/12kg
ezt a fajtát nem szabad túl jól tartani, túl jól etetni, többet ártasz a magas fehérjetartalommal, mint használsz
ez a fajta a zord körülmények között élt, csak ártasz neki ha túl jól tartod
Igen, ahogy látom a Brit Care 12kg-os verziója 16ezer körül van, így az tényleg nem fér bele :(
Ahogy utána néztem az ajánlott márkáknak ezeket találtam:
- Brit Premium By Nature Junior Large 15kg - 11.160 Ft
- JOSERA Dog kids 15kg - 14.489 Ft
- Bosch Maxi Junior 15kg - 12.790 Ft
Sajnos összetételben nem értek hozzá hogy melyik a legjobb ezek közül a kutyusnak.
A Brit Premiumról és a Joseráról már hallottam, a Boschról (kutyatáp formájában) még nem.
Ez a három közül ár/érték arányban melyik a legjobb?
1. A Brit- a legjobb összetételben és árban.
2.Josera, árban szintén jó, de az összetétel kevésbé, mint a Brit
3.Bosch, árban kiváló, összetételben már nem annyira.
Etesd rendes etellel a kutyad es ne a kenyelmi megoldast valaszd mint a tap. Te sem konzervet eszel egesz eletedben - fuj! Nekem ez a valaszom.
Van egy jo kutyad, ne etesd szemettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!