Akinek diszplazias a kutyaja, hogyan vette eszre?
lehet éppen részleges szalagszakadás is.
Biztosat csak az orvos tud mondani. Amúgy mekkora méretben a kutyád?
Ha engedi, akkor végkitérésig mozgasd át a lábát körkörösen. Ha fájdalmasan visszahúzza, akkor az utalhat diszpláziára. Ha mellé még kattog is az ízület adott ponton, akkor szinte biztos.
Keresztszalag szakadását a fióktünet vizsgálásával tudod tesztelni:
Normál esetben a képen látható módon az ízület nem mozdítható el a jelölt irányba.
Ha csak kezdeti stádiumban van, akkor nem biztos, hogy ezek a tesztre célravezetnek, ezért szükséges a röntgen.
Gondolom a mancsát átvizsgáltad, nincs-e benne szálka, sérülés, horzsolás?
Én először akkor vettem észre amikor simogattam.Kunkori farka van,ami oda a hátára hajlik rá.Az alatta lévő részt vakartam neki mindig,mert azt szereti.
Egyszer csak észre vettem,hogy időnként kattan egyet és így kissé..lefelé billen a kutya hátsó fele.Kb egy hétig figyeltem,hogy állandó-e ez.Sajnos az volt,a lábain is lehetett érezni ezt a kattanást,helyezkedést.
Elvittem dokihoz,röntgen,csípőizületi diszplázia.
Azóta látni is amúgy,mutatta a doki,hogy nem stimmel a járása az is utal a problémára.Kicsit jobban "riszálja" a fenekét miközben megy,és furcsábban is lép.
A bull tipusut minden nap maszirozni kell.
Sport elott es sport utan.
Hamar beall az uzma es amiatt santit.
Na meg ,ha tulsulyos. Bordai enyhen rajtolodjanak ki!! Az a jo suly sajnos.
Ezekwt tapasztalatbol irom,nem olvastam rola…..
Egy bull gazdi :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!