Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy fussak a kutyámmal? Hogy...

Hogy fussak a kutyámmal? Hogy tanítsam meg neki hogy elöttem fusson?

Figyelt kérdés

2021. aug. 20. 18:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%
Fogsz egy labdát vagy száraz jutalom falatot, előre dobod és közbe kimondod a vezényszót (fuss, menj, előre stb.). Ezt egyelőre gyakoroljátok az udvarba (vagy ha panel akkor a folyósón). Mikor elfutott a labdáért/kajáért dícsérd meg. Mindig egyre messzebb dobd neki azt, amiért el kell mennie és egy időután ha kimondod a vezényszót már a labda/jutifalat nélkül is csak elkezd előre szaladni. Az én kutyámnál ez a bevált módszer.
2021. aug. 20. 18:51
 2/13 anonim ***** válasza:
2021. aug. 20. 18:59
 3/13 anonim ***** válasza:
68%
En jobban szeretem ha mellettem fut mert így nem botlok meg benne. Lehet venni a derekadra csatolható övet és arról jön a póráz. Így nem kell külön kézben vinned. Én szeretem mert így nehezebben ránt el és kényelmesebb is.
2021. aug. 20. 19:00
 4/13 anonim ***** válasza:
66%

Amstaffal sokszor kettovel futok kezi porazzal. Szepen haladnak egymas mellett.

Tsmitoporaz ,karabinerekkel meg karikakkal ellatva.

Ovre nem mernek csatolni egyet se.

Ugy felnek,h elrant. Nagy ereje van egyedul is.

2021. aug. 20. 21:39
 5/13 anonim ***** válasza:
95%

Van futópóráz, ami rugalmas, ebből van kézi, és hevederes, amit pl futóövre tudsz csatolni, illetve nem csak öv van, hanem pl beülős hám is, mint a hegymászóknak pl, ha erősebb a kutya, egy ilyen jobb lehet.

Nem biztos, hogy nagyon kell tanítani a kutyát, ráérezhet magától is a futásra, de fokozatosan szoktasd. Az sem baj, ha melletted fut.

Ami fontos, hogy az irányokat tanítsd meg neki, mielőtt futni kezdtek, nagyon sokat segít, ha szavakkal tudod irányítani a póráz helyett futás közben.

2021. aug. 20. 22:14
 6/13 anonim ***** válasza:
Milyen kutyáról van szó?
2021. aug. 21. 19:21
 7/13 A kérdező kommentje:
Foxi keverék, egy kicsit nagyobb mit a fajtatiszta foxik
2021. aug. 21. 19:28
 8/13 anonim ***** válasza:
Már próbáltad futtatni? Ha igen, akkor hol és milyen napszakban?
2021. aug. 21. 19:36
 9/13 A kérdező kommentje:
Este felé amikor már nincs olyan meleg illetve reggel is amikor nincs olyan meleg a közeli erdőben amit jól ismer. Csak mellettem fut és folyton élesek benne pedig ha sétál akkor előttem sétál
2021. aug. 21. 19:47
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Majd ráérez, most amúgy meleg van még, ősszel, amikor alapból hűvösebb van, az én kutyám is energikusabb (ő is aktív mix). Mennyi idős a kutya?
2021. aug. 21. 23:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!