Hogy fussak a kutyámmal? Hogy tanítsam meg neki hogy elöttem fusson?
Figyelt kérdés
2021. aug. 20. 18:36
1/13 anonim válasza:
Fogsz egy labdát vagy száraz jutalom falatot, előre dobod és közbe kimondod a vezényszót (fuss, menj, előre stb.). Ezt egyelőre gyakoroljátok az udvarba (vagy ha panel akkor a folyósón). Mikor elfutott a labdáért/kajáért dícsérd meg. Mindig egyre messzebb dobd neki azt, amiért el kell mennie és egy időután ha kimondod a vezényszót már a labda/jutifalat nélkül is csak elkezd előre szaladni. Az én kutyámnál ez a bevált módszer.
2/13 anonim válasza:
3/13 anonim válasza:
En jobban szeretem ha mellettem fut mert így nem botlok meg benne. Lehet venni a derekadra csatolható övet és arról jön a póráz. Így nem kell külön kézben vinned. Én szeretem mert így nehezebben ránt el és kényelmesebb is.
4/13 anonim válasza:
Amstaffal sokszor kettovel futok kezi porazzal. Szepen haladnak egymas mellett.
Tsmitoporaz ,karabinerekkel meg karikakkal ellatva.
Ovre nem mernek csatolni egyet se.
Ugy felnek,h elrant. Nagy ereje van egyedul is.
5/13 anonim válasza:
Van futópóráz, ami rugalmas, ebből van kézi, és hevederes, amit pl futóövre tudsz csatolni, illetve nem csak öv van, hanem pl beülős hám is, mint a hegymászóknak pl, ha erősebb a kutya, egy ilyen jobb lehet.
Nem biztos, hogy nagyon kell tanítani a kutyát, ráérezhet magától is a futásra, de fokozatosan szoktasd. Az sem baj, ha melletted fut.
Ami fontos, hogy az irányokat tanítsd meg neki, mielőtt futni kezdtek, nagyon sokat segít, ha szavakkal tudod irányítani a póráz helyett futás közben.
7/13 A kérdező kommentje:
Foxi keverék, egy kicsit nagyobb mit a fajtatiszta foxik
2021. aug. 21. 19:28
8/13 anonim válasza:
Már próbáltad futtatni? Ha igen, akkor hol és milyen napszakban?
9/13 A kérdező kommentje:
Este felé amikor már nincs olyan meleg illetve reggel is amikor nincs olyan meleg a közeli erdőben amit jól ismer. Csak mellettem fut és folyton élesek benne pedig ha sétál akkor előttem sétál
2021. aug. 21. 19:47
10/13 anonim válasza:
Majd ráérez, most amúgy meleg van még, ősszel, amikor alapból hűvösebb van, az én kutyám is energikusabb (ő is aktív mix). Mennyi idős a kutya?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!