5 honapos goldinak milyen tapot ajanlotok? Eddig josera family plust kapott, de elkezdett menni tole a hasa. Lassan elfogy (ez a 2. zacsi) es szeretnenk neki valtani. Kozepkategorias legyen, magas hustartalmu. Tehat ne egy pedigree.
Mindenki azzal takargatózik,hogy szép a kutya szőre..az nem étel függő,a maradékkal etetett kutya szőre is szép.Plusz,mihez képest szép,az egészsége megint csak egy óriási mihez képestet kíván.:D
Bosch egy gyengébb táp a Josera táphoz képest,nincs benne szinte semmi ami miatt megérné,ha leváltaná a tápot.650ft/kg,nem véletlenül.Abban az alsó kategóriában amiben lennie kell.
Tudod mi a felső kategóriás táp? Acana,Orijen,Hill's (stb)
Magas hústartalom (nem 10-20 százalék az is csak húsliszt vagy állati zsírként..),értékes ásványi anyagok és zsíradékok (zöldkagyi,omega-3,omega-6 minimum),magas fehérje tartalom.
Közép kategóriás táp az már inkább Wolf of wilderness,real nature wilderness (ez már felső-közép kategória),Purizon,Carnilove..
Sehol sincs ezekhez a Bosch.De sok más se.Briantos se,Happy dog se,Fitmin se,Chappy se,Royal Canin se,Darling se,Purina (Dog chow se) se,Pedigree se..
Ezek csak olcsóak,és ezért népszerűek.Ezek közt is vannak jobbak,rosszabbak.Az alsó kategóriának is van az a rétege amivel már etetni lehet,de nem kell jobbnak beállítani csak mert attól ami. :D
A Bosch és a Happy dog nem jó.Nagyon alsó kategória,meg hát ha a Josera ott van ezekre már (szerintem) ne térj vissza,rosszabbak.
Az Eukanuba (1200ft/kg) már közép kategória,de ebben az árban én már erősebbet néznék,hogy meg is érje a pénzed költeni. :)
-Purizon (Puppy): Ha a 12kg (és attól nagyobb) kiszereléseket veszed megkapod 1200-1400ft/kg áron (zoopluson fixen,én itt vettem).
Gabonamentes,magas hústartalom (60% +),magas fehérje.
Goldinak szerintem kb már most elmegy egy 8kg táp egy hónapban :D
-Wolf of wilderness junior: 12kg és attól nagyobb kiszerelések 1500ft/kg körüli áron elérhetőek.
Hús itt is magas (50% +),ez is gabonamentes,és 25% feletti a fehérje aránya.
-Belcando tápot csak aktív kutyának ajánlanám,mert ebben is 30+% a fehérje,és nagyon hízlal.De amúgy gabonamentes és tele van értékes tápanyagokkal.
1600ft/kg körül van,ha nem a kis kiszerelést veszed.
-Rosie's farm körülbelül 1300ft/kg nagyobb kiszerelésben.Ebben csak 40% + hústartalom van,de gabonamentes ez is,és tartalmaz értelmes alapanyagokat.
Összességében,leginkább a Joserától drágább tápok jobbak.A vele egy árban lévők és a tőle nem sokkal drágabbak ezek (és még egy pár,ha érdekel).
Az ilyen bosch meg Happy dog félékre én nem cserélnék erről.Jobb a Josi.
A dog chow kapásból azzal kezdi,hogy 53%,illetve a sensitive (!) tápjaiban 63%. GABONA van.Majd a "hús" vagy nagyon vészes esetben "húsliszt" adalék helyett: 16% hús és állati MELLÉKTERMÉKEK.
Lábak,pata,szőr,bőr,fülek,emberi fogyasztásra alkalmatlan nyesedékek és csontok.Nagyon csábító receptúra..
Hogyne hasonlíthatnám a Darling meg Chappy tápokhoz.Ugyan olyan rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!