Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vennétek kutyát Regisztrációs...

Vennétek kutyát Regisztrációs származási lappal? az mit jelent pontosan?

Figyelt kérdés
2021. aug. 16. 18:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Abban jobb, hogy nem szaporitokat tamogatnak vele.

Az, hogy te buszke vagy arra, hogy egy hungarikum fajtamegorzesere nem vagy kepes kiadni 100-150 ezer forintot, csak 7-et arra h isten tudja milyen mudijellegu kutyad legyen, az teged minosit!

2021. aug. 20. 22:26
 12/17 anonim ***** válasza:

11!

És mennyivel jobb a törzskönyves mudi? Mondd már meg!

Csak szólok, hogy olyan gyönyörű kutya, és olyan jó ösztönei vannak, hogy tenyésztő akart vele fedeztetni, amikor látta egy kiállításon (csak képen természetesen).

Koppant, mikor megkérdezte, hogy melyik kennelből van, én meg mondtam, hogy juhásztól vettem.

Ennyit erről.

Onnantól kezdve (kb 7-8 éve volt, egy CAC kiállításon) semmivel sem nézem többe a törzskönyves kutyákat a nem törzskönyveseknél. Mert rájöttem, hogy semmi különbség nincs!!!

(csak zárójelben jegyzem meg, juhtenyésztő rokonaimnak törzskönyves mudi van. Mikor ott voltunk náluk 3 hete, akkor a drága mudijuk nem mert előjönni!! Panaszkodtak a rokonok, hogy félénk, ideges kutya. Ennyit ér a törzskönyv.....)

2021. aug. 22. 21:11
 13/17 anonim ***** válasza:

Igen igen, ezt a sztoridat mar vagy ezerszer hallottam. Tudodc messzirol jott ember, azt mond, amit akar…

Annyival rosszabb, hogy:

1: nincsenek sem neki, sem a szuleinek egeszsegugyi szuresei

2: siman lehet beltenyèszet (mint tudjuk, a beltenyèsztett kutyàk zommel szèpek)

3: egyàltalàn nem biztos, hogy mudi, ezt nevezik fajtajellegü keverèknek

4: szakèrtelem nèlkül ödszerakott, kètes eredetü szülök kölyke-a cèl nem a fajta nemesítèse, hanem a szapi rèszèröl haszonszerzès, a hülye vevö rèszèröl meg óccógugya…

Ha olyan szep lett colna, akkor egyebkent meg lehet B törzskönyveztetni. De az pènz meg energia, meg idö, meg agy kell hozzá, olyan a magadfajtànak meg nincs. Szoval errol ennyit :)

2021. aug. 22. 21:31
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem szaporítótól van. Juhásztól. Anyja apja dolgozó mudi.

Kiskorában gondolkodtam a B törzskönyvön.

Dw mivel kisgyerek korom óta járom a kutyakiállításokat egyéb okokból, taszít az az álságos világ!

Én belelátok, és kösz, nem kérek belőle.

Ezt, ha nem haragszol, itt nem fejteném ki részletesen.

És kikérem a juhász nevében, hogy szaporítónak nevezed! Ők a legjobban dolgozó kutyákat keresztezik! Sokszor az ország másik végéről jönnek el egy kutyához.

Tudod, itt nem a lábszögellés a lényeg, hanem a munka! Sokkal többet ér.

2021. aug. 22. 22:07
 15/17 anonim ***** válasza:

Én is fajtától tenném függővé hogy veszek-e regisztráció lapos kutyát vagy sem Ha munkavonalú és olyan ösztönökkel rendelkezik ami nekem tetszik és persze nem egészségügyi probléma miatt nem vitte el tenyészszemlére a szülőket akkor igen

De inkább legyen a kölyköknek regisztrációs lapja mert azt később beváltható törzskönyvre mint semmilyen papirja

2021. aug. 24. 07:20
 16/17 anonim ***** válasza:
Hat igen, igen, ezert van az, hogy a szaporitos (kikerheted a juhasz neveben, nincs papir, akkor szaporito a torveny szerint, es pont!) kutya 2 eves korara mougaskeptelem. A szogellesek tobbekozt a tibia relixaciovol fakado patella lux-ot is befolyadoljak. Majd ha a szapid ezekre a dolgokra is figyel, akkor beszelhetu k. Addig szegyelld magad!
2021. aug. 26. 15:38
 17/17 anonim ***** válasza:

16!

A kutyám 12(!) éves,mindenféle probléma nélkül!!

Ne állítsd már, hogy minden dolgozó mudi 2 éves korára mozgásképtelen... Te sem vagy komplett.

Biztos valami tenyésztő vagy, aki félti az üzletet.

Nyugi, találkoztam a kiállításokon sok-sok év alatt a fajtáddal.

Azóta nem veszek törzskönyves kutyát.

2021. aug. 26. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!