Vennétek kutyát Regisztrációs származási lappal? az mit jelent pontosan?
2-es vagyok:
Az FCI szerint törzskönyves kutyák kölykeinek is jár valami igazolás. Ha nem törzskönyv, akkor kapják a reg. származási lapot.
De ez igy fság! Mert fontos a fajta. Nyitott tk-vü fajtaban vennék, mert az nem azt jelenti, hogy valami hibádzik a szülöknél, csak annyit h B tk-sek, ami nyitott tk-s fajtánál tök oké.
Zárt tk-s fajtánál nem vennék. Kapis?!
Nekem nem a papír a fontos, hanem az, hogy jó kutya legyen. Ez most lehet, hogy nem jön át, hogy mire gondolok pontosan.
Példa: van egy 12 éves mudim, annakidején 7000Ft-ért vettem egy juhásztól oltási könyvvel, féregtelenítve. 1-2 alkalommal voltunk eddig orvosnál, az egyik egy tócsából összeszedett bélfertőzés volt, a másik meg babézia (Kiltix volt rajta...). Semmi genetikai baja nincs. Hihetetlenül ösztönerős kutya, 8 hetesen már terelte a bütykös liba gúnárokat, pedig az nem kicsi, és csíp is. Nem fél semmitől.
Ismerősöm ez alatt az idő alatt már a második dobermannját vette meg. Többszázezerért, világgyőztes szülőktől, a kutyái díjnyertesek. Igen ám, de 7 évnél nem élnek tovább!
Az előző kutyája konkrétan szívrohamot kapott.
Nem látom azt, hogy mivel lenne az ő kutyája értékesebb, egészségesebb, mint az enyém.
Fedeztetni tud vele drága pénzért. Ennyi. De másban?
Szóval én azt akartam ezzel mondani, hogy ne a papírt nézd. Hanem a konkrét kutyát. Többet érsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!