Westi kutya lányom hisztis, fedezni nem akar, pedig itt az ideje, mit tegyek?
4 éves,csoda szép.Nagyon szeretnénk kiskutyákat és neki is már kellenének kutyababák,de egyszerűen nem akar fedezni.Játszik,hecceli a fiút,néha-néha ugyan megáll,úgy csinál,mintha,de aztán elugrik,és kész.Voltunk már mesterségesen is de ott sem jött össze,a pénzt persze kifizettették.Tudtok valakit aki segítene?Szentmártonkátán lakunk,valahol,itt a közelben kéne,egy helyes westi ,rámenős pasi.Köszönöm.
Írjatok privit is ,ha lehet.Szép napot!
Márpedig ha akarata ellenére fedeztetni akarod, azt teszed!
És hozzájárulsz ahhoz, hogy a kutyák száma még sokkal több legyen, mint a jó gazdi!
Meg tudod cáfolni, amit írtam?
Ha nem akar beállni a kannak és te fedeztetni akarod, az nem erőszak?
A fedeztetéssel nem a kutyák számát szaporítod?
Még akkor is, ha te azt tenyésztésnek nevezed!
Szerinted kb. hány kutya élhet az országunkban?
Mondjuk csak a fajtatisztákat kérdezem...
Sőt, szűkítsük csak a westie-re.
Tényleg érdekelne a válaszod.
(Jobban, mint a gúnyolódásod!)
"Meg tudod cáfolni, amit írtam?"
Igen
"Ha nem akar beállni a kannak és te fedeztetni akarod, az nem erőszak?"
Láttál már fedeztetést? Ha ne akar megállni a kannak, akkor felesleges kínlódni, mert nincs időben. Az ovulációkor még a macskának is félrecsapja a farkát, meg ha megsimogatom a hátát, akkor is.
"A fedeztetéssel nem a kutyák számát szaporítod?
Még akkor is, ha te azt tenyésztésnek nevezed!
Szerinted kb. hány kutya élhet az országunkban?
Mondjuk csak a fajtatisztákat kérdezem..."
Akkor szerinted haljon ki az országban minden fajta, csak a szaporítóknál legyen, mert azokkal úgysem tudsz mit kezdeni. Érdekes elgondolás.
"Sőt, szűkítsük csak a westie-re."
Gőzöm sincs, hány westie van, főleg hogy hány törzskönyves, mert minden sarkon szaporítják. Nem a tenyésztést kéne lehúznod, kicsit gondolkodj.
Igencsak mellébeszélsz...
Sok tenyésztővel beszéltem, olyanokkal is, akik őszinték.
Bizony, a fedeztetésnél segíteni kell sokszor a kannak, mert a szuka nem akar beállni.
Bizony, minden sarkon szaporítanak westie-t is - akárcsak te. Vevőt meg majd hirdetsz a kiskutyákra, adod bárkinek, csak vigyék, igaz? Merthogy annyi a kereslet westie-re...
Ugyancsak messze vagyunk attól, hogy akárcsak egy fajta is kihaljon hazánkban.
Egy kézen meg lehetne számolni, hogy hány tenyésztőt szabadna meghagyni.
Mindenesetre, aki itt kérdez a tenyésztésről -- abból egyet se!
Egyelőre túltelítettség van.
Nem kell sajnálni, szerintem csak olvasási nehézségeid vannak.
Mélyebb pszichológiai elemzésekbe nem megyek bele, nem az én feladatom. Az ilyeneknek írhatok bármit, úgyis csak hajtogatják a magukét.
Felmerült bennem, hogy első körben simán azt hitted, hogy a kérdést én tettem fel, és most már annyira belelovalltad magad, hogy ciki lenne visszakozni.
Tudod a tévedést beismerni sohasem szégyen, az a szégyellnivaló, ha valaki nem veszi észre a saját hibáját.
... tegnap 18:13-óta neked válaszolok.
Egyébként semmit nem tudsz cáfolni- nemhogy bármit.
Tudod, hogy igazam van, de a hobbi akkor is mindenek előtt... :-/
Erről beszélek nyuszómuszó!
Tehát ne tenyésszen senki, ne legyenek jó kutyák, mert te úgy gondolod, hogy mindenki egy szemétláda, akinél kölykök születnek.
Ezek után még nekiállsz leszaporítózni és mindenféle kitalációkkal vádolni számodra teljesen ismeretlen embereket. Ezzel mit is szeretnél elérni?
Megerősíted a westis kérdezőt, hogy mindenki ugyanazt csinálja, amit ő. Ezt sikerült.
Annyi kutya van, hogy egy ideig semmilyen kutya ne legyen.
Karolják fel a rászorulókat!
Aztán majd tíz-tizenöt év múlva újra lehet tenyészteni.
Ha már nálunk is úgy lesz, mint a németeknél, hogy a menhelyeket panziókká alakítják, mert nincs gazdátlan kutya.
Ismerősömnek németben elveszett a kutyája - a fél város azt kereste, mert náluk szokatlan az ilyen. Meg is lett néhány óra múlva.
De ott felelős tenyésztők vannak, vagy esetleg szigorúbban veszik a létszámot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!