Attol fugg, hogy mennyi idore zarod be, es fokozatosan szoktattad-e hozza.
Szerintem nincs fajtahoz kotve, egyik kutya se birja, ha tul sokaig vagy tul hirtelen zarjak be.
Úgy értem, hogy normális szoktatás ellenére se viseli jól.
A mudiról hallottam, hogy nem bírja a bezártságot. Ez mennyire igaz?
Teljes mértékben.
A munkakutyák, főleg az olyan nagy szabadságvággyal rendelkező kutyák, mint az agarak, a terelők, a pásztorkutyák, gyűlölni fogják ha bezárják őket és akár el is vadulhatnak.
Szerintem itt sokan nem tudjak, hogy mi az szobakennel es mi is a celja. A kutya nincs 0-24-ben bezarva! Hogy vadulna mar el 5-os? Max akkor, ha valami szuk kennelben vagy megkotve eli le az eletet, max odadobsz ele egy kis kajat es ennyi. Na akkor elhiszem, ha a kutya agressziv, es meg is ertem.
Nalunk a kutya szeret oda elvonulni, bezarni viszont csak akkor szoktam max 1 orara, ha felmosok, mert nem akarom, hogy foltosan szaradjon meg a padlo. Mi speciel csak erre hasznaljuk a kennelt bent.
Egyedek vannak akik nem képesek elviselni az idegrendszerük és/vagy a hiányos nevelés, szoktatás miatt.
El kell csak menni egy kiállításra, van ott minden féle kutya, de az összes kennelben kb napi 5-6 órán keresztül. Persze más versenyeken is szobakennelekbe rakják a kutyákat, amikor nem futnak, dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!