Jó napot kívánok! Szeretnék nagyvadas vadászkutyát vásárolni, de nem tudom, hogy milyen faj legyen. Két fajta között vacilálok a német viszal és az erdélyi kopó. Melyik lenne számomra megfelelőbb, ha utánkeresésre és hajtásokon használnám főképp?
Ezt a kérdést nem itt kell feltenni. Eleve, ha vadászatra akarja használni, akkor kell vadászvizsga.
Ha van, akkor nem értem, hogy miért nem a többi vadászt kérdezi, hogy mi vált be nekik. Ha pedig nincs, akkor előbb tegye le és akkor lesz ismeretség.
"Melyik lenne számomra megfelelőbb, ha utánkeresésre és hajtásokon használnám főképp?"
A vizslák okos, ügyes kutyák, de ez a kopók szakterülete. Én biztosan az erdélyi kopó mellett döntenék, ami esetleg még érdekelhet az a mosómedve kopó, nézz utána. Bár az egy ritkább fajta, így borsosabb lehet az ára.
A német vizsla univerzális egyedül kotorék ebként nem képezhető, olyan mint a macska úgy keresi a vadat, ha megtalálta macska mód közeledik és aztán mozdulatlansággal jelzi a gazdájának a vadat.
Az erdélyi kopó szerintem hangosabb fajta, de csak tippelek, de amúgy medve vadászathoz is használtak egy-két kopót a kopó állományból anno.
Neked kell tudni melyik tetszik neked és milyen feladatokat kapna, mert a felhajtás és utánkeresésnél nem mindegy milyen stílusba teszi. Ha csöndesebb kutya kell akkor a német vizslát válaszd ha hangosabb akkor az erdélyi kopót.
De nem vagyok szakember szóval ha tévednék és van hozzáértő vadász itt majd kijavít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!