Mit gondoltok azokról, akik ajándékba kutyát vesznek kisgyereknek?
En kaptam ajandekba kutyat a szuleimtol anno szulinapomra, de nyilvanvaloan nem kizarolag nekem vettek, hiszen a felelosseg az ovek volt. En nem latok abban hibat, ha a gyerek szeretne allatot es a szulei teljesitik a kereset, akkor, ha felfogjak, hogy nekik kell nevelni, etetni, allatorvoshoz vinni.
Nem ugy van az, hogy fifike elvan a kertben, a gyerek neha simogatja,aztan csokolom.
Azzal viszont nem ertek egyet, ha a szulok megkerdezese nelkul egy random rokon/barat/akarki vesz kutyat a gyereknek.
Hát ha a szülökkel le van pipálva akkor semmi gond.
Meg ha a szülő még tud a gyermek mellett egy kutyára is figyelni ,de ha már nagyobb a gyerek akkor felelősséget is tud vállalni.
Hát, rokon, ismerősök meg ilyenek csak akkor vegyenek egy kisgyereknek kutyát, ha azt a szülőkkel megbeszélték. Csak úgy random meglepetésként ne, mert végén utcára kerül, menhelyre, vagy szimplán nem lesz vele foglalkozva.. szóval na, meglepetésként gyereknek kutyát soha, max. ha a szülők is tudnak róla és beleegyeznek.
Viszont szerintem ha a szülők akarnak a gyereknek venni kutyát, avval nincs baj, amennyiben a szülők is akarnak kutyát, és tudják, hogy az ő felelősségük lesz a kutya gondozása, nekik kell megnevelni, játszani vele, sétáltatni, stb. Szóval úgy nem szabad kutyát venni a gyereknek, hogy "nesze itt van, játssz vele". Viszont ha a szülők tisztában vannak avval, hogy ők most leginkább maguknak vesznek kutyát, és nem a gyereknek, akkor nyugodtan vegyenek ajándékba a gyereknek kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!