Jelenlegi 2021-es vélemények szerint ha a kutyámnak szeretnék kullancs-bolha (szúnyog ellen is?) ellen tablettát adni, akkor melyiket vegyem meg?
Nagyjából igen, így történik.
Mi nexgard spectrát használunk, ez véd a szívféreg ellen is, a bravecto nem, az advantixot nem ismerem. Én azért döntöttem a nexgard mellett, mert egy tablettában csak egy havi adag van, így talán kevésbé terheli a kutya szervezetét, mint egyből egy három havi dózis.
De neten mindegyik mellett és mindegyik ellen is sok véleményt olvasni, nekünk a nexgard kullancs ellen tökéletesen bevált, amíg nyakörvet, spotont használtunk hetente szedtünk ki belőle kullancsot, pedig azok is a drágább kategóriájú termékek voltak, a nexgard óta még szerencsére nem volt benne soha.
És az mennyire igaz, akár ennél a nexgardnál, vagy teszem azt, a bravecto tablettánál, hogy a belső szerveire a kutyának megterhelőbb hatással lehet? Tehát hosszú távon akár a májat roncsolja. Ahogy te is írtad "hogy ne legyen megterhetlő 3 havi dózis a kutyának". Bár én láttam bravecto tabletta tájékoztatóra ráírva olyasmit, hogy "májbeteg kutyák is szedhetik".
?
Nexgard Spectra, Simparica Trio
Ugyanaz mindketto, a Simparica kicsit olcsobb. Mindketto jo szivfereg ellen is es havonta kell adni.
Először szívféreg teszt (knott, elisa), ha pozitív akkor kezelés, ha negatív akkor mehet a tabletta. A legjobb tabletták a Nexgard Spectra és a Simparica Trio mert így havi 1 tabletta védi a kutyát minden élősködő ellen. Van olyan aki 2 féle tablettát ad (bravecto + milprazon vagy milbemax) vagy nyakörv/spot on + tabletta szerintem ezek nem a legjobb ötletek. De a tabletták mellett érdemes májvédőkúrát tartani ez lehet az orvos által ajánlott tabletta, vagy máriatövismagolaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!