Érdemes chipet tetetni a kutyámba?
Az én kutymnak lóg egy kis kapszula a nyakörvén, amiben benne van a telefonszámom, meg a címem.
A chip felénk sem túl elterjedt, és közölték is, hogy nincs leolvasó mindnehol, meg amikor megy sintér a kutyáért, neki sincs.... Szóval én így ezt a megoldást választottam. Ez tuti, ja meg a biztonságos kerítés.. A tyúk háló szerintem is jó megoldás, vagyis a ti helyzetetekben a legjobb.
Minden állatorvosnak van leolvasója és az ebrendészetnek is. Enélkül nem sok értelme lenne a chipezésről szóló törvénynek sem. Ha egy állatorvosnak nincs leolvasója, akkor az útlevelet sem tud kiállítani a kutyának.
A kapszula a legroszabb megoldás, mert ha valaki megtalálja a kutyát, kiveszi belőle a papírt, és amíg a ő olvassa, a kutya már odébb is állhat. Így aki legközelebb megtalálja, már semmit sem talál a nyakában. Vagy lehet, hogy megnézi kié a kutya, és mivel messzire lakik, inkább nem kínlódik vele, hanem ismét szélnek ereszti a kutyát, de a papírt nem tesz vissza a kapszulába. Sokkal jobb a gravírozott biléta, arra is ráfér a név, cím, telefonszám. ÉS emeltt pluszban a chip.
Mindenféleképp rakass bele chipet. Egyre elterjedtebb és ha elszökik és valaki megtalálja aki járatos a témában, akkor elviszi állatorvoshoz van-e benne chip. Bár ez nem igaz mindenkire, de ha én találok egy kutyust az első dolgom egy állatorvoshoz vezet, hogy nézze meg van-e benne chip.
Bilétát is rakj a nyakörvére a biztonság kedvéért a telefonszámoddal és a kutya nevével ellátva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!