Hogy legyen szobatiszta?
-Pelust mellőzd
-Pár óránként (minél sűrűbben) vidd le pisilni,és kakilni,ha bármit is csinál odalent dícsérd meg és hozd fel.
-Ha a házba pisil dorgáld meg.Nem kell bántani,nem szabad bele nyomni az orrát sem,csak határozottan szólj rá.Érezze a hangsúlyodon,hogy valamit nem jól csinált.
Egyéb dolgot nem nagyon lehet.
A sétánál érdemes fůre vinni, ahogy a fű csiklandozza, segít a dolgát elvégezni. A dicséret a gazditól a legnagyobb ösztönzés.Ha elég gyakran kiviszed, hamar megszokja, de egy kicsi kutya nem mindig tudja egész éjjel visszatartani, ilyenkor bizony vannak balesetek. Ilyenkor a szelíd dorgálás is hatásos, hiszen a gazdi minden rezdülését ismeri.
Én a dorgálás helyett más utat választottam: éjszakára egy összehajtott újságot tettem egy szék alá, ahová már egyszer odapisilt. Ez működõtt,így legalább tudtam, hol keressem a bűnjelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!