Hogyan ápoljam ivartalanított kan kutyámat?
Nem is kell innia, valószínűleg kapott infúziót. De ha nem, sem kell erőltetni, majd iszik ha akar.
Hogyan tartsd bent? Szólj rá. Te vagy a falkavezér, ha azt mondod hogy most itt kell lennie, akkor nincs apelláta.
Ne parázz rá,ha nincs semmilyen eü baja pillanatok alatt semmi baja nem lesz.Kába volt az altatástól és az érzéstelenítéstől.
Amikor engem műtöttek csak érzéstelenítettek,de cseszettül fájt,hogy 4 óra múlva kb zavartak is mozogni.
Alig tudtam a lábamra állni akkor is fájt,zsibbadt,a hegem is zavart.
Én tudtam mi a helyzet ezért nem estem pánikba.De képzeld a kutyát aki azt se tudja mi történt.Elaludt és ilyen szarul kelt fel.Ha kinti kutya nyugodtan kiengedheted mert csak stresszeli,hogy bent kell lennie ahol nem érzi magát olyan biztonságban mint a megszokott helyén.
Inni is és enn is fog,de műtét után idő ameddig helyre áll a gyomor.Hiszen előtte sem ehet,nem is ihat hogy ne köszönjön vissza műtét alatt (megfulladhat tőle).
Na meg persze ameddig meg nem nyugszik egy kicsit,mintha mi sem történt volna,ne add alá a lovat mert ha látja,hogy veled sem oké minden érezni fogja,hogy van oka a pánikra. :)
Kedves utolsó. Annyira igazad van. Azóta eszik, iszik, pisil, nyomja a pacsikat folyamatosan, pitizni próbál, de olyankor még hátra dől szegénykém :D az első két nap pokol volt, de már tegnap este is önmagát adta. Bent tartottam a seb miatt, de nagyon szép szerencsére. Szinte csak a cérnák látszanak. Nem piros, nem duzzadt, nem váladékozik. Eaténként körbemosom kamillával és betadinozom, amit nehezen visel még, mert nyilván érzékeny neki. Lassan visszaszoktatom a kinti életmódhoz, ami nehéz lesz, mert a tölcsérrel a fél házat lebontotta már, olyan kis ügyetlen, de folyamatosan figyelem bentről és rászólok, ha piszkálja.
Tegnap beparáztam, mert estig sem pisilt, felhívtam a dokit, aki nevetve azt mondta, h igazi paramami vagyok és, hogy MOST (abban a pillanatban) vigyem a kutyát, mert ő oda érzi,h pisilni fog, és igaza volt :D
Sokat lihegett, szinte megállás nélkül. Egy üvegbe kellett vizet engednem és a mancsai alá tenni, valószínüleg lázas lehetett picit, de ma reggelre ez is abbamaradt.
Tegnap este és ma este kaja után fájdalomcsillapítás van. Itatni folyamatosan kell, fecskendőből csinálom, ha magától nem akar.
Kocsit hosszúra sikeredett, ne haragudj, kedves Válaszoló, leírtam mindent, hátha valaki ide téved és hasznos lesz neki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!