Szerintetek ezzel kínzom a kutyámat?
Kezdem az elején: én egy 3 emeletes társasházban lakok. kb 4x viszem le a kiskutyám 25-30percre. Kutyusom most lesz 10 hónapos,shih-tzu fajtájú. A séták alatt futni is szoktam vele,nagyon szereti. Na most, van barátom, aki egy nagy kertesházban lakik, egy faluban,ahol rengeteg zöld terület van nagy gáttal, tehát egy kutyának séta szempontjából álom.Most a nyaram nagy részét a kiskutyámmal ott töltöttük és imádta,főleg,hogy van ott még 2 kutya,akiket szeret..sokat játszottak együtt,egész nap kint lehetett. Volt naponta séta,gátra fel-le:)
Sajnos itt a suli és haza kellett jönnöm készülődni rá. Hetente megyek a barátomhoz,de van mikor ő is jön,de a kutyusom miatt én többet vagyok náluk. Pénteket,szombatot és vasárnapot ott töltjük suli időben,ha úgy vesszük 1 hónapban 3 héten mi megyünk. Most,hogy ma haza jöttünk, a kicsim nagyon szomorú és alig eszik..kedvtelen:( rossz ez neki,hogy ide-oda megyünk? Hazajövetel után mindig ilyen kis levert...és sajnálom nagyon. Nem utál azért,mert haza kell jönnünk? Én utálom magam,mert jobb lenne ott neki,de ez van..Nem kellene őt vinnem? Az elején azért írtam le,hogy mennyit mozog naponta,mert mégis más a kettő..
én mindnehova vittem a kutyámat, pedig nagyobb darab, enyhén szólva.
bulizni, haverokhoz, csalédtagokhoz, ottalvós buliba, jött mindnehova. már nem, mert öreg. de neki tetszett.
a kutyáknak is kell a változatosság, meg a társaság, de lehet, hogy hiányoznak neki a kutyák. de nem kertbe való, az tény. hiába szereti, bár meg lehet próbálni...
nem lehet, hogy csak fáradt?
persze szomorú a kutyád mert jól érzi ott magát. bocsi ha hülye példa de ez már csak olyan hogy egy gyerek is imád a többi gyerekkel a játszótéren lenni, csavarogni, játszani na de muszáj haza mennie.
szerintem ne aggódj, előbb utóbb hozzá fog szokni és ez nem kínzás neki véleményem szerint.
nagymamám kertesházban lakik de néha elhozzuk a kutyát ide a panelbe és örül ha itt van de mit ne mondjak mikor haza visszük egyből szalad a helyére bár ő itt nálunk nem szomorú...
Szia!
Nekem is shih-tzu-m van. 22 hónapos.
Egyátalán nem kínzod!!! Mi is a 3. emeleten lakunk, reggel és délben 15-20 perces sétán vagyunk, este másfél óra. Hétvégén kinn vagyunk a telken, ahol szabadon lehet.
Utána ő is lemerül. Olyan szinten h enni sem nagyon akar. Kialussza magát és utána minden rendben van. Nem tudom h te meg szoktad-e nyiratni, az enyém megvan, de mostanában nagyon meleg is volt és őket ez is megviseli.
Ne aggódj érte, majd kipiheni magát és rendbe jön.
Amúgy ha kínoznád akkor egyátalán nem vinnéd zöld övezetbe, meg ennyit sétálni, és nem is törődnél vele ennyit. Én amúgy is úgy vettem észre h a shih-tzu-k azért eléggé gazdisak, úh neki ott jó ahol te vagy :)
Sok boldogságot a kis bohóchoz :) (az enyém is hatalmas bohóc)
A shih-tzus gazdinak: Köszi:) Meg van nyírva mindig,kiv. télen. Amúgy szerettem volna vinni kiállításra,de még télen is melege van szegénynek szóval nem vállalom be:) Amúgy hol laksz ha szabad kérdeznem?
utolsó: ez megható volt:)
Shih-tzu-s gazdi vagyok :)
Dunaújvárosban élek. 2 kutya is van a családban :) Apa-fia kapcsolat :) Nem egy háztartásban, az apuka nagybátyáméknál lakik, szintén a városban :)
Én is szerettem volna vinni kiállításra, mivel az én kutyusom nagyon érdekes. Totál fehér :) A füleiben van egy kis barna és ennyi. De sajnos a szülők nem tk-sak és ki is lett ivartalanítva. Így maradt hobbi kutyus :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!