Vettem egy 4 hónapos yorkshire terriert agresszív?
Na szóval, van egy 4 hónapos yorkshire terierem, fajta tiszta papírokkal, kenel számmal, számlával stb
4.-voltak testvérek
A 8 hónapos yorkshire terieremnek vettem társként,
Ételel nem agresszív
De ha kapnak valami jutalom falatkát és a közelébe megy a nagyobbik azonnal támad, neki megy, az idősebb félénkebb, így hagyja magát..
Először engem is meg harapott, egyet kapot a popsira, és át tettem a másik szobába büntiből azóta engem nem harap, de ha ugyan ezt a módszert alkalmazom amikor neki megy a kutyusomnak az nem működik..
Mit lehetne csinálni hogy ne menjen a másik kutyának ?
Nem szeretnék többet hozzá nyúlni úgy hogy neki fáljon rossznak érzem magam
Valami módszer?
El adni nem szeretném.. nagyon szeretem
Előre is knm
Meg kérdezek akkor egy másik kutya sulit az oltások meg vannak
Köszönöm szépen a segítséget:)
Az nem megoldás soha,hogy elvered vagy bedobod egy másik szobába.Nem érti miért csinálod,az ő reakciója kutyák közt teljesen természetes.Csak mi nem fogadjuk el,mert azt akarjuk,hogy egyenlőnek tekintsék egymást és jól meglegyenek egymás közt.
1.Az ivar jelen esetben nem sokat tesz a dologhoz.Ivartalanul is meglesz a maguk személyisége amit MÉG MOST tudsz formálni,később már maximum nehezen.A kisebbik domináns marad,a nagyobbik pedig félős.Ameddig a félősön nyomást gyakorolhat a domináns addig ez a probléma fenn fog állni.
Mi a teendő? A dominánsal kezd el előszőr foglalkozni,mielőtt a nagyobbik félelmi agresszióssá válna,mert azt az életben nem neveled ki belőle.
2.A kisebbik kutya alighanem a többi kölyök közt is így viselkedett.4 kutya az 3 (a testvérei..) étel eltulajdonítás esélyt jelent,ha elvették az ételét gyakran akkor emiatt is kialakulhatott ez az étel féltés.
3.Téged sem tisztel,de gondolom ez feltűnt.Nem a gazdája vagy,hanem egy és ugyan az mint a kutyád.Egy idegen amitől félti az ételt,akinek a "főnöke" próbál lenni.
Keress fel egy jó kutya iskolát (vagyis nála még szerintem kutya ovi),és ha megvan a megfelelő módszer kevesebb mint egy hónap alatt meg lehet ezt oldani,kb minden napos viselkedési hiba amivel te szemben állsz.Csak egyedül te nem fogod tudni megoldani,szakember kell,hogy megmutassa hogyan csináld.
Közben persze össze kell őket szokatni,hát nem lehet 2 idegen kutyát egy házban tartani és el sem várhatod,hogy szinte azonnal jól kijöjjenek.Ezért szokták megismertetni a kölyköt is a felnőttel mielőtt haza viszik,mert lehet,hogy megneveled de kedvelni sose fogják egymást.
12 Szeretik egymást, egész
nap játszanak, és együtt is alszanak össze bújva,
éttelnél nem csinálja ezt, egy tányérból esznek,( külön tányérba szoktam nekik adni) de a végén mindig együtt esznek, engem már nem kap meg, ki is vehetem a szájából ha szeretném akkor se, egyedül a jutalom falatkánál szokta ezt csinálni akkor agresszívabb a nagyobbik kutyával szembe...:(
De hétfőn keresek kutya sulit kutya ovit és orvosolva lesz ez a helyzet:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!