Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem szabad büntetni a...

Miért nem szabad büntetni a kutyát?

Figyelt kérdés

Sok kutyás ismerősöm van. Mostanában úgy vettem észre, hogy nagy divat lett a liberális nevelési módszert. Tehát hogyha valami jót csinál, akkor jutifalatot kap, ha meg rosszat, akkor legfeljebb szóban elmondják neki, hogy "ezt nem szabad". Ezek a kutyák között van pár nagyon neveletlen, idegbeteg is, akik pl. gond nélkül leverik az asztalról a vázát, széjjelrágják az összes cipőt (a rágókájuk persze érintetlen), agresszívak minden más kutyával, stb. Kérdeztem az így nevelőktől, hogy miért nincs megbüntetve ilyenkor a kutya, és mindegyikük azt mondta, hogy azt nem szabad, azzal ártunk neki mindenképp, csak jutalmazni szabad.

Miért lett divat mostanában ez a nevelési módszer? Általánosságban kérdezem, nem feltélen csak kutyákra vonatkozóan, mert ugyan ez megfigyelhető a gyerekeknél is.

2021. júl. 29. 12:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
70%
Büntetés nem csak a verés lehet, más büntetés is van, én pl. büntettem már azzal, mikor futiban nem bírt magával, hogy pórázra raktam és nem játszhatott a többi kutyával, de akkor és ott kell elcsípni a rossz viselkedést, ráhagyni pedig nem szabad. És természetesen a pozitív megerősítés nagyon fontos. Az enyém ugyan kistestű, de mentett, és tud ő is balhét csinálni, ha hagynám, nem hagyom. De egy nagytestűnél, ha nem kezelik a rossz viselkedést, abból nagy baj lehet, és kamaszként minden kutya bepróbálkozik, meddig mehet el, ahogy a gyerekek is.
2021. júl. 29. 16:11
 12/13 Senior Séf ***** válasza:
65%
Több-kevesebb kihagyással 50 éve kutyázok, így aztán remekül nyomon tudtam követni a nevelési mód liberalizálódását, ami nagyjából egybe esett Benjamin Spock gyereknevelési módszerének a terjedésével. Azelőtt a gyereknevelésben sem tartották ördögtől valónak a testi fenyítést, és alkalmazták is, ha a helyzet úgy kívánta. Én is kaptam, ha megérdemeltem, és részemről ez így rendben is volt. Persze adott percben nem imádtam érte az öregemet, de utólag mindig beláttam, hogy igaza volt. Tehát lévén, hogy ebben nőttem fel, én is alkalmaztam gyereknél, kutyánál egyaránt. Soha nem éreztem ezt elhibázott lépésnek. Persze nem agyba-főbe verésről volt szó, csak szükség esetén egy pofonról, ami alkalmasint jobban fájt nekem, mint aki kapta. Volt olyan gyerekem, akit soha nem ütöttem meg, de volt, aki az én szilaj, kezelhetetlen természetemet örökölte, és nála bizony elfért néhány saller. A kutyáknál ugyanígy. Volt, amelyiket sohasem kellett meglegyintenem sem, és volt amelyik elvárta a keménykezű nevelést.
2021. júl. 30. 14:38
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

Összegyűlt a profi kutya nevelők és a világ legtapasztaltabb laikusainak tömege.

Csodálkozom,hogy senkire nem hallgat a kutyája,és mindenkinek neveletlen,félős állata van.Hát ezért.

2021. júl. 30. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!