Miért nem szabad szőrnövéssel ellentétes irányban nyírni?
De azért van a nyírófej, én 6mm-est használok, annál kisebbre nem tudja lenyírni, ha akkorára van állítva.
Vagy de? De akkor meg mi értelme a különböző méretű fejecseknek?
Oh, értem.
De megegyező irányban meg nem csak lesimítja?
Mármint én azt hittem, azért kell visszafelé, mert ugye a nyírófej felfésüli. Ha lefelé csinálom, akkor meg lesimítja.
6mm-hez képest asszem -1 mm amit ellentétesen vág.
Az első amúgy, dacára hogy nem ért hozzá, tök jól mondta, szal pacsi!
Én is mindenkinek adtam zöld pacsit.
Köszönöm mindenkinek.
De akkor nem lesz kopasz.
Csak 1-2 mm-rel kisebb, mint ahány mm-es a nyirófej.
Akkor végülis nem baj, ha visszafelé van nyírva?
#5 Erre egy fodrász tudna pontos választ adni, de az tuti, hogy ellentétes irányú vágással teljesen más fazonú lesz a lenyírt szőrzet.
Mert ha átgondoljuk a dolgot, akkor ellentétesen vágva a szőrszálak "kényszerítve vannak", hogy szintbe emelkedjenek, így várhatóan ugyanolyan hosszúságú lesz az összes szál, ami kontúrosabb összképet fog eredményezni.
Megegyező irányban viszont nem emelkednek ki a szőrszálak, így várhatóan lesznek kisebb-nagyobb eltérések a hosszúságokban, ami várhatóan természetesebbnek fog hatni.
Egyébként én nem találtam olyan írást, hogy tilos lenne ellentétesen vágni, sőt ebben a fórumban is azt írják, hogy ez csak preferencia és technika kérdése:
A második kommentelő például azt írja, hogy ellentétes vágást nehezebb kijavítani, tehát ott kevesebb hiba fér bele a vágásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!