Mit tanácsoltok a nagyon izgága kutya fürdőkádba emeléséhez, fürdetéséhez és megfésüléséhez?
Van egy nagytestű, kb. 40 kilós, izgága kutyánk, aki nyolc hónapos.
Mivel hosszú szőrű, szeretném megfésülni, hiszen már egy-két helyen csomósodik a szőre.
Sajnos nem engedi a fésülést, állandóan a fésű után nyúl, és játszani akar vele, harapdálni akarja. Fésülés közben elkezd forgolódni, hemperegni.
Ugyanígy a fürdőkádba sem engedi betenni magát. Amikor megpróbálom óvatosan felemelni, ellenkezik, és ő szeretne az erősebb lenni. Emiatt már több hónapja nem volt fürdetve.
Locsoláskor imád az udvaron vízzel játszani, ezért vettem neki egy udvari, kagyló alakú gyerek homokozót, amit feltöltöttem langyos-meleg vízzel. Sajnos ebbe sem lehet belevinni, pedig az alig 20 centi magas peremű edény.
Mit tanácsoltok? Már nagyon meg kellene fürdetni, és fésülni, mert egyre elhanyagoltabb kinézetű a kutyus.
Már arra gondoltam, hogy langyos vízzel lelocsolom az udvaron, és úgy kenem be kutyasamponnal, ha már úgyis szeret locsoláskor játszani . :)
mogyorovajat kenni a csempere
mig o elvan azzal hogy nyalogatja addig ti siman megfurdetitek... (es ezzel is csaljatok be a furdokadba)
viszont ha nagyon nem megy kutyakozmetikus nagyon szepen megtudja csinalni :)
Én pórázra tettem és kikötőttem mint ahogy a kozmetikusokbál szokás, így kevésbé tud össze vissza fészkelődni. Fésülés közben dicsértem illetve időnként jutalomfalatot vette a kezembe és egy ideig ott tartottam, a kutya meg próbálta kivenni. Végül megkapta, egy pár ilyen után már elnyugodott. Golden retrieverről van szó, tehát most belőle kb ömlik a szőr és egy ideig eltart a fésülés de ő is nagyon lelkes kutya, ha nem kerítenék a procedúrának ekkora feneket, sose jönne ki belőle az a sok szőr.
Ha harapdálni akar, akkor szólj rá, ha van szájkosár, mindenképp használd, mert egy nagyobb csomó kibontása tud kellemetlen lenni.
Megfigyeltem, az én kutyám anno főleg azért kapkodott a kezemben lévő cuccok iránt, mert azt hitte hogy játék, és tetszett neki a reakció.
Ha a fésű után kap, ignoráld (ne kapkodd el előle) és tiltsd. Ajánlj fel neki egy játékot, és dicsérd ha azzal foglalkozik - azzal már "incselkedhetsz" vele, húzogasd az orra előtt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!