Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Volt már dolgod mentálisan...

Volt már dolgod mentálisan beteg kutyával?

Figyelt kérdés
Elmeséled mi volt a baja? Mennyire volt öreg?
2021. júl. 27. 22:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
5%
Ha olyan a környezeted, hogy család van és ilyen a kutyád akkor jobb ha elaltatod. Ne várd meg, amíg széttépi a kislányod vagy valaki mást, mert ezért börtön jár gondatlan veszélyeztetésért.
2021. júl. 27. 23:17
 12/15 anonim ***** válasza:
81%

Vannak mentális beteg kutyák, ez nem kérdés.

A súlyos vízfejűséget is ide sorolnám. Nem tud úgy gondolkozni, tanulni, szocializálódni, nem tudnak olyan agyi tevékenységei jól működni, mint más kutyáknak. Ahogy az ataxia is ilyen, de akár fertőzéstől, betegségtől is alakulhat ki idegrendszeri károsodás.

Ismerősömnél volt "autista" kutya. Kölyökként került hozzá, nem volt semmi rossz előzetes élménye, de egyáltalán nem kereste sem az emberi, sem más kutyákkal a kapcsolatot. Elvonult, kitért minden elől. A testvérei nem ilyenek voltak, ők nyitottak és teljesen normálisak voltak.

És szerencsére nem gyakran, de vannak olyan kutyák, mint a Tappancsos blogban szereplők, akik egyszerűen képtelenek gátolni magukat, képtelenek minimális önkontroll is tanulni. Kitöréseik, kiszámíthatatlan viselkedéseik vannak.

2021. júl. 27. 23:48
 13/15 A kérdező kommentje:
10, 12 köszönöm.
2021. júl. 28. 06:58
 14/15 anonim ***** válasza:
87%

Volt sajnos,elaltatták.

Legtöbb esetben a falnak támaszkodva ült.Mármint a fejét támasztotta a falnak.Mint egy ember aki motyog morgolódott a fal mellett.

Időnként felemelte a fejét,forgatta ide-oda,kapkodott a levegőbe.

Ijesztő volt.Menhelyről hoztam,állítólag ott semmi ilyet nem tapasztaltak.Videóztam nekik és elküldtem,hozzá is tettem,hogy az egy hét alatt amit nálam töltött biztos nem gágyult még ennyire..

Neurológián is jártam vele,de nem tudtak rajta segíteni.Pontosan nem emlékszem milyen baja volt,11 éve történt kb,de a papírok a mai napig megvannak és a leletek.

2 napig még húzódott az altatása az alatt otthon volt velem.

Mikor rájött egy ilyen bolondulat egyenesen járni nem tudott.Mint aki részeg ide-oda dőlt,felhúzta a száján a bőrt is mint aki vigyorog/vicsorog.

Sajnos vannak olyan kutyák akik mentális betegségei sajnos gyógyszerekkel sem kezelhetőek.:/

2021. júl. 28. 09:08
 15/15 anonim ***** válasza:
24%
Nem, és a környezetemben más kutyát sem ismerek ilyet, csak történeteket olvastam eddig a neten.
2021. júl. 28. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!