Ez jó kutyás napirend?
Lakásban tartott 7 éves közepes testű kutyáról lenne szó.
7kor leviszem sétálni (WC, séta a parkig, odavissza nettó fél óra, és nettó 45 perc parkban labdázás)
17:00 WC, séta a parkban, labdázás, szocializálás (ugyanúgy kb nettó 75-90 perc kintlét totálban)
21 leviszem negyed órára WCzni
Tehát 3x vinném le fixen, összesen kb 3 órát.
Ha akkora mint egy eger, akkor siman jo ... ellenben nekem:
-reggel 6-9-ig seta az erdoben
-delutan 18-21-ig seta a hegyen vagy a folyoparton
-este 23 orakor egy gyors lefekves elotti pisi
Az a baj,hogy egyszerre akarod levinni sokáig.Egy kutyát,ha csak nem sportolsz vagy versenyzel vele nem kell szabályosan edzeni,mert egyre több és több lesz a mozgás igénye.
Fizikailag és mentálisan is fárasztani kell a kutyát egyaránt,hogy ne csak fizikailag fárassza magát és ne égesse az összes energiáját el mondjuk futkosással.
Bőven elég egy/egy és fél óra arra,hogy kellően lemozgass egy kutyát.
Más kutyák társasága,egy adag trükk a fegyelmezettségért és mentális fáradtságért,és a végére egy mindent bele max fél órás ugrabugra.
Mire haza értek fáradt lesz,talán még fáradtabb is mintha monoton sétált és futott volna a parkban+parkig.
És a többször keveset elv sokkal jobb.
Köszi!
Akkor elég lehet reggel egy háromnegyed órás séta + 2-10 perc feladatozás?
A többi meg amit írtam, marad.
15-30 perc séta napi 3x vagy 4x szerintem elég neki
Esetleg napi 15-30 perc séta 3x
És mondjuk egy esti hosszabb séta ilyen 1 órás ugye ez lenne a 4. Alkalom.
Persze,az a háromnegyed óra is megfelel,ha tartalmaz némi mentális fárasztást is.
Sok gazda ott szúrja el,hogy tényleg atlétát farag a kutyából,és az egyetlen amit ismertet vele az a pörgés és a minél több mozgással energia égetés.
De nagyon sok hasznos dologra lehet fordítani az időt,hogy senkinek ne kelljen 2 órákat a térdét koptatni a 35 fokban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!