Hogy néz ki egy napotok a kutyátokkal?
Reggel felkelek, összeszedem magam, majd lemegyünk egy órára pisi-kaki-labdázás, esetleg más kutyákkal szaladgálás, ha jön valaki. Utána felmegyünk, kap reggelit, én átöltözöm, elkészülődöm, addig ő befekszik a kis helyére, bekapcsolom neki a tévét, bezárom azokat az ajtókat ahova nem mehet be ha nem vagyunk otthon aztán elmegyek. (Ez kb 9 óra előtt 10 perccel) A párom általában korábban megy, így korábban ér haza (legtöbbször legkésőbb délután 2-3 óra fele, de van, hogy már délben otthon van), ilyenkor általában pihennek együtt, max leszaladnak egy pisire. Miután én is haza értem (délután 5 körül) elmegyünk az autóval közeli óriási nagy parkba és futtatóba, ott tud játszani más kutyákkal a futiban, majd a parkban séta közben tanulgatunk. (Nyáron itt eltöltünk legalább 2 órát, ilyenkor télen kb 1 óra.) Majd hazamegyünk, intézzük az itthoni dolgokat, és este fel8 körül lemegyünk ide a házak közötti parkba, ahol ugye az ismerős kutyásokkal találkozunk, ott megint szaladgálás, labdázás van, (kb 1-másfél óra), ezután haza megyünk, vacsorázik és lefekszik aludni.
Jelenleg covid idején kb ebből áll egy hétköznapunk, covid előtt a délutáni futi után még elmentünk találkozni a barátainkkal meg ilyenek, de ugye most 8-ra haza kell érni.
Hétvégén mind két nap délelőtt 1-1 óra kutyasuli, majd utána az egyik nap kirándulunk egyet, másik nap csak futtatóba megyünk, utána pedig a barátainkkal találkozunk.
12 kg-os schnauzer jellegű befogadott keverék kutyus, 12 hónapos.
Malinois sportkutya, jelenleg 5 honapos.🐾
Ha nincs valamilyen treningunk, akkor igy nez ki egy nap. :)
8-10: jatek, szaladgalas, nemi tanulas es farasztas a mezon.
Nyomot fektetek, addig o helybenmaradassal var. Utana vegigmehet a nyomon, ezzel reggelizik.
13.00: szlalom gyakorlas vagy az iranyokat ismeteljuk (agility alapozas)
14.30-16.30: ismet kimegyunk a mezore, neha ilyenkor is rakok nyomot, frizbizunk, labdazunk, harapohurkazunk hogy be tudja cserelni egyiket a masikra.
Hetvegente ezt kivaltom azzal, hogy egy parkoloba megyunk, mert oda ki tudom vinni a yorkimat is, mert vele BH vizsgara keszulok. Addig helybenmaradas van a malinak, a yorkival pedig gyakorlunk. Utana csere, a malival engedelmesezek, a yorki var.
20.30: vacsi a kutyaknak: eldugom a kennel kozeleben a vacsit es meg kell keresnie. Ezutan elrakom aludni kb 8.00-ig.
A reggeli mezozest neha kivaltja egy hatalmas seta a varosban ha anyumat el akarjuk kiserni valahova. Ilyenkor mindig beugrunk allatbarat boltba, hogy szokja azt a szituaciot is.
Ha van valami trening, arra megyunk persze. Jarunk agilityre (oda mindket kutyaval jarok), engedelmesre, orzo-vedore, es nyomra is, valamint apportra. IGP-re keszulunk.
Ha vege a covidnak, akkor korabbra helyezodnek a delelotti programok, es kesobbre a delutaniak.
Szombat-vasarnap kutyasuli. ☺️
Nekem staffim van.
Reggel nem szoktunk sétálni mivel munkába, suliba készülünk így akkor csak az udvarra engedjük ki.
Délután sétálunk 30-60 percet, aztán kutyafuttatóba megyünk ahol játszik a többi kutyával.
Van egy füves terület én ott játszok vele.
17:00-kor indulunk 18:00-18:30ra otthon vagyunk.
A házban szoktunk neki trükköket tanítani (hempereg, fekszik, stb.)
Mivel nem fárad el így vettünk neki egy futópadot ahol kb. 20-30 percet is fut egyhuzamban.
Ez kb. Így megy minden nap.
Hétvégén általában súlyt huzatunk vagy túrázni megyünk, kedvtől függ.
És ennyi:)
De jó nekünk unalmasan telnek a napjaink. Most költöztünk új albiba, így jöhetett hozzánk, előtte 2 évig a szüleim gondozták. Most az lesz a napi rend, hogy reggel 6:00-6:30 között sétálni, csak rövidet mert nem vagyok korán kelő és vaksötétben nem nagyon tudunk mit csinálni.
Most még szünet van, de később ha suli lesz, akkor legközelebb délután 14:00 vagy 17:00-kor tudunk kimenni, attól függ milyen napunk van, sajna a párom sem tud hamarabb haza érni, kicsit aggódom ez miatt. Tehát 17:00-kor megyünk 1-1,5 órát sétálni, vagy a park felé, vagy a hegyekbe, ilyenkor csak sétálunk. Utána 19:00-kor egy 30-40 perces séta ha nem esik. És utána már csak este 22:00-kor egy gyors pisi a lakás mellett. Bent nem tudunk mit csinálni, próbáltam tanítgatni, de csak csinál mindent a jutalomért, de nem azt amit kérek, nem tanul vagy próbálkozik azt csinálni amit kérek. Azon kívül hogy sétálunk a környéken, meg néha amezőre leviszem hosszú pórázzal futkározni semmit nem csinálunk. Szocializálatlan szegényem így a kutyákkal való játék kiesik. A kutyatréner valószínűleg nem fog tudni fogadni minket hogy megoldjuk a gondot, de ez majd még kiderül. Igazából ötletgyűjtésre írtam ki a kérdést. Szerettem volna elkezdeni nyomkövetést tanítani neki, de az ilyen foglalkozások drágák és nincs is a közelben semmi. nagyon szeretem a kutyám, de valahogy nem érzem azt, hogy tartalmasak lennének a napjaink, és hogy valaha találni fogok olyan hobbit amit mindketten élvezünk.
Nalunk pl. nyomert nem kell fizetni. Csakis akkor, ha mar magasabb szinten vagy, es az oktatonak kell a nyomot fektetnie. Amig te csinalod (elmondjak persze, hogyan kell), addig ingyenes.
Egyebkent, a tanitasnak meg egyetlen titka van: legyen ehes a kutyus! :)
Télen délelőtt 10-kor vagy délután 3-kor van egy nagyobb másfél-2 órás sétánk. Mivel a városszélen lakunk, közel van egy erdős-mezős szabad tér, oda szoktunk ilyenkor kimenni túrázgatni, pockozni, másik kutyákkal játszani.
Nyáron ugyanez kora reggel van, 4-5 óra körül indulunk.
A többi séta(télen kora reggel, délelőtt vagy délután és késő este, nyáron délelőtt, délután és késő este) csak egy fél órás környéken mászkálgatós, eü séta.
A nagyséták után még szoktam átismételni vele az alapokat, amiket tanultunk régen, a végén kap egy rágcsa jutit.
Reggeli és vacsi fél 7-kor.
12 év körüli mudi méretű keverék mentett kutyus, 7 éve van velem.
Holland juhászom van(kőkemény munkakutya).
Reggel és este 3-3 órát foglalkozok vele aktívan és tartalmasan(tréning, trükkök, logikai feladatok meg amit akarsz, muszáj kitalálni mindig valamit neki, hogy alaposan elfáradjon az agya, kidolgozza magát), plusz délután 2 óra séta és futás vagy futópadon hegynek felfele menetben kocogás.
Szombat-vasárnap kutyasuli, túrázás, kb egésznap, reggel 5-től este 8-ig, közben kis szünetekkel, kocsiban 20-20 perc odavissza, plusz 20 perc, míg megebédelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!