Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valami tényleg(!) hasznos...

Valami tényleg(!) hasznos tanács, hogy a kutya ne féljen a vihartól?

Figyelt kérdés
Szoba kutya, 3 éves múlt, és egyre jobban retteg a vihartól, hangosan zihál, remeg. A neten fellelhető kutyaoldalas tanácsokkal kitürülhetem a hátsómat.

2021. júl. 19. 08:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%
10-es , ha kiviszed csak pórázzal tedd, mert szökni fog.
2021. júl. 19. 09:57
 12/17 anonim ***** válasza:
52%

5) Szóval fél KINT A VIHARBAN a kennelben,és te etetni akarod? Zseniális vagy..

Ha melletted csapkod a villám párszáz méterre biztos te se fosod le a bokád odakint,főleg egy fém ketrecben.:D

Persze csukott ablakok,és a ház biztonsága át sem adja,hogy vajon miért akarja 'szétszedni a kennelt'.

Talán mert nem kéne viharban kint hagyni a kennelben.Neked elég jó oka van rá a kutyának,hogy féljen.

Kérdező,neked egyenlőre azt tudom javasolni,hogy ilyenkorra biztosíts neki egy nyugodt helyet ahová elhúzódhat.Ami csak az övé és biztonságot nyújt.Berendezett szoba kennel,műanyag kutyaól,egy tőle kicsit nagyobb doboz,akármi ami konkrétan az övé és hozzá szokathatod.

Oda ha bármi van elbújhat.De pátyolgasd,ne nyugtatgasd.Adj neki valami ehető rágcsát,addig had foglalja le magát bent és hagyd ott had legyen a saját nyugalmával.

2021. júl. 19. 10:17
 13/17 anonim ***** válasza:
36%
De ne**
2021. júl. 19. 10:18
 14/17 anonim ***** válasza:
25%

Lehet nálatok nem így van, nem tudom azért leírom hátha segít.

Az én kutyám a dörgéstől, széltől egyáltalán nem fél, nem is érdekli. Na villámoktól már igen, ha a szobámban van megkaparja az ajtót, kiengedem elvonul a fürdőszobába-előszobába ott nem látszik a villámlás és nyugodtan el van.

2021. júl. 19. 12:38
 15/17 anonim ***** válasza:
67%

A 3-as válaszoló javasolta, hogy így tanulták a kutyasuliban, és erre írtam, hogy én próbáltam etetni de az egyáltalán nem jön be.

Melléképületbe volt kialakítva helye, de onnan is kitört. A házba behozni nem tudom mert már két kistestű kutya is bent van. Amikor vihar van, igyekszem sehova se menni és csak vele foglalkozok.

Szilveszterkor is ott ültem kint vele nem hagytam magára.

2021. júl. 19. 13:07
 16/17 A kérdező kommentje:
14 az enyém szoba kutya, de már írtam. Ő is elbújik, vagy az ágy alá, vagy a fürdőbe bújik, de ott is retteg, zihál hangosan, és reszket mint a kocsonya. Régen nem félt, csak kicsit behúzta a farkát, de mostanra egyre rosszabb. Az augusztus 20-tól már előre rettegek. De ha a buszok pukkannak egy nagyot, utána is egész séta alatt fél. Múltkor egy kipufogó durrant, rettegett még másnap is, amikor arra vittem sétálni. Egyre aggasztóbb! És már éjjel sem tudok aludni tőle, az éjszakai viharokat végig zihálja, és felébredek. Bocsi, ez a monológ egyébként mindenkihez szól. Szóval ha valaki hasonló cipőben van, írjon, továbbra is várom a válaszokat.
2021. júl. 19. 13:21
 17/17 anonim ***** válasza:
54%

Akkor nem kimondottan a vihartól fél, hanem mindenféle hirtelen hangos zajtól.

,,A deszenzitizáció a leggyakoribb viselkedésmódosítás, amelyet a zajtól való szorongás esetében próbáltak. Dióhéjban, ellenőrzött környezetben, elkezded szimulálni a zajt ami a kutyádat zavarja, először nagyon halkan. Ahogy hozzászokik, az idő múlásával hangosabbak és hangosabbak lesznek, amíg megtanulja elviselni a valódit is. Ezzel a témával kapcsolatban néhány szakirodalom is foglalkozik, ha többet meg szeretnél tudni róla."

2021. júl. 19. 16:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!