Nagyjából milyen árkategóriában mozog tenyésztőnél egy munkavonalú németjuhász?
Előre leszögezném, hogy negatív kommenteket nem kérek. Egyelőre a kérdés még csak elméleti. Jelenleg is vannak kutyáim és mindig voltak. Jelenleg két mentett kutyusom van, agilityzünk, rally obediencezünk velük. A jövőben komolyabban szeretnék elkezdeni kutyákkal foglalkozni, tavasszal végzem el a kutyakiképző tanfolyamot.
Tisztában vagyok vele, hogy nem 50000ft egy kölyök, hanem százezres kategóriában mozognak. Jelenleg még nem szeretnék tenyésztőnél érdeklődni, mert mint említettem, egyelőre még csak elméleti. Szeretnék egy munkavonalas kölyköt, aki a kezdetektől munkára lenne nevelve. Tisztában vagyok vele, hogy egy munkavonalas kutya más, az elejétől fogva profi kiképző felügyeletével lenne nevelve.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy tenyésztőtől nagyjából milyen árkategóriában mozog?
Terveim szerint fekete/ordas szuka kölyköt szeretnék, de ezek csak a másodlagos szempontok.
Köszönöm a normális válaszokat
Olyan alomból, ahol a szülők " csak" munkavonalúak, "csak" tenyészszemléjük van, általában 100-200 között vannak.
Nevesebb vonalból, aktívan versenyző, körungozott és netán eredményeket is felmutató párosításoknál 300 fölött.
17 évvel ezelőtt szüleim törzskönyv nélkül ha jól emlékszem 7-8.000 ft-ért vették. Oltásai már megvoltak. Szuka volt, ezért olcsóbban adta, mert azokat nem viszik annyira.
(Végül matuzsálemi kort; 16 évet élt a kutyus :) Hihetetlenül hangzik, de igaz. Ivartalan volt, lehet ez is közrejátszik, meg jó tápot kapott.)
Bakker, lemaradt egy nulla :D szóval 80.000
Nem ilyen versenyeztetős szülők kölyke volt, mint a fentebb hozzászólók.
Kb ilyen hosszú volt a bundája, nem a "Rex felügyelős" típus:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!