Ha felnőtt kutyát fogadok örökbe, mennyi idő alatt fogja megszokni az új helyet? Mire kell figyelnem új gazdaként?
Sosem volt kutyám, de most kertes házba költöztem.
Lehet úgy tartani, hogy napközben, amíg dolgozom kint van, de egyébként a bent lakik a házban?
Kerteshazba nyugodtan valaszthatsz rendes nagy kozepazsiait. En is nagy kutyat vettem felnotten.
A sorrendisegi szabalyok betartasa a fontos,abbol erzi,h az o szerepe nem a te felugyeleted es szepen ellesz a kertben/hazban.
De viharban esoben vagy 26 fok felett kinnt ne hagyd szegenyt!!!
Az eddigiek alapján nem házőrzőt, hanem társat keresel. Van esetleg valami elképzelés? Szín, hosszú vagy rövidszőrű, miben gondolkodsz? A menhelyen tudnak segíteni, biztos lesz olyan, ami megtetszik.
Egy-két hét alatt megszokja a helyet. Ha táppal etetnéd a minél nagyobb hustartalmat keresd, lehetőleg gabona menteset.
Te kinti-bentiként fogod tartani, így még odaadják, csak kintinek nem biztos. Az udvaron is legyen meg a saját helye, mondjuk egy jól hőszigetelt kutyaház, legyen árnyéka is, és vize télen-nyáron mindig legyen!
Lehet, hogy először félénk lesz, ne tegyél hirtelen mozdulatokat! Kutyasuliba vidd majd, valószínűleg neveletlen és szocializálatlan, de ezen tudsz változtatni. Ha a házban végzi a dolgát az természetes, kicsit szidd meg, a hanghordozasodat használd, ne órdítozz vele, attól csak megijed. Ha a kertben végzi a dolgát dicsérd meg. Napi 1* minimum sétaltasd meg, de a 2 lenne az ideális. A séta tartalmazzon futtatást, labdazást, többi kutyával való találkozás.
Ez kicsit hosszúra sikerült 😅. Remélem tudtam segíteni, ha van még kérdésed nyugodtan tedd fel, próbálok válaszolni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!