Ez a módszer beválhat?
Társasházba kellett költöznöm, 2. Emelet, lift nincs. Kézben nem tudom felvinni, izületvédőt kap. Most olvastam, hogy a kutyáknak nem megterhelő felmenni pl egy dombra. Arra gondoltam, hogy egy fa lapot ráfektetek a lépcsőre. Itt egy illusztráció, hátha ezzel jobban érthető: [link]
Ezzel az lenne a célom, hogy kevésbé legyen a térde terhelve. Nem lenne állandóan a lépcsőn, úgy csinálbámmeg, hogy összehajtható legyen.
Szóval ez jó megoldás lenne? Megéri megcsinálni, vagy felesleges, mert annyit nem segít?
Hogyan tudnám rászoktatni?
2 éves, 30 kilós labrador kan
Működhet, ha nem túl meredek a lépcső. De ne nyers OSB lap legyen, hanem legyen rajta valamilyen rücskös felület is, ami megakadályozza a megcsúszást. Esetleg hosszában lécek, mint az akadálypályáknál kutyaiskolában. A kutyát meg kell rá tanítani, hogy ne esztelenül szaladjon le róla (első körben arra is kell számítani, hogy ugrani akar majd róla, főleg lefelé menetben a végén).
Egyébként nem tudom hogyan fogod tudni ezt praktikusan megszerkeszteni és használni a lépcsőházban, de ez már a te dolgod. Engem leginkább az aggaszt, hogy hova fogod tudni rögzíteni és hogyan akarod összehajthatóra megcsinálni anélkül, hogy instabil legyen az egész.
Jó 5let!
Amúgy simán jó 5let tárolásra hogy a korlát melletti oldalán hajtod fel-le. Kibiztositod valamivel, így csak fel-le kell hajtani mikor szükség van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!