Beagle kutyus tartása olyan ételen amit mi eszünk? Amíg kiskutya addig tejet + kiskutyának való tápot kap, de ha már lehet mást is adni, ezt kapná.
Felejtsd el! Ha főtt koszton akarod tartani akkor oké, de csak úgy ha külön neki főzöl fűszermentesen húst, zöldségeket.
Most milyen tejet kap? Mert a sima bolti vagy tehéntej nem jó neki, tápszer kéne.
6/6
6 hetesen már el lehet választani as anyjától de nem ajánlott
Van kiskutyáknak való tápszer, inkább azt add neki, bár ilyen idősen már szerintem simán ehet tápot.
A házi kosztot meg kell válogatni, nem ehet meg mindent. A keményítős ételek, mint a tészta, krumpli, kenyér teljesen felesleges egy kutya szervezetének. Zöldséget kaphat, sőt kell is neki a vitaminok miatt, de csak mértékkel. A főtápláléka mindig hús legyen, de abból se mindegy, milyen. A nagyon fűszereseket vagy zsírosokat nem bírja a gyomruk, így például oldalast nem ajánlott adni, de főtt hús mehet nyugodtan (de csont nélkül).
Amiket én szoktam adni a kutyáimnak házi kosztból: húsos levesek, felvágottak, főtt és sült húsok (ami nem fűszeres), főtt zöldségek.
De fontos az is, hogy kitapasztald, mit bír a kutyád gyomra. Volt egy beagle-m, neki például acél gyomra volt, megette a tápot aztán ment epret legelni a kertbe :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!