Hogyan tudnám rászoktatni a kutyámat arra, hogy jelezze
az idegeneket?
Figyelt kérdés
Ha kutya vagy macska van a közelben, akkor majd' átharapja a kerítést, úgy ugat, ha viszont ember, akkor oda sem néz. A minap úgy loptak a kertünkből, hogy a kutyám nyugodt szívvel végignézte. Bárki belép az udvarra, örül neki. Most lesz 1 éves, lehet, hogy még fiatal vagy nem tudom, mi lehet az oka. Nem akarom, hogy bántson bárkit is, de azért jelezhetné, ha jön valaki.
2010. aug. 27. 09:51
1/8 anonim válasza:
Kutyaiskola, örző-védő kiképzés. Jót tesz majd neki!
2010. aug. 27. 09:56
2/8 anonim válasza:
1x 2x hívj be egy arra sétáló nyitott idegent, az illető ijessze meg valahogy és ezt jutalmazd meg... Nem írom le részletesen, mert azért veszélyes játék lehet ez, a legjobb egy kiképző segítségét kérni.
Milyen kutyus?
2010. aug. 27. 09:57
3/8 anonim válasza:
énkutyámmal is ezvan.
Senkit sem bánt ha valki elmegy a kerítés előtt az összes kutya ugat az utcában az én kutyám meg csak fekszik és nézi h mivan. MOndjuk ő még fél éves de akkorsem .
Multkor jöttek hozzánk a rendőrök mert kerestek vmit és még nemhogy megugatta volna nem. még odavitte neki a játékot hogy dobja el neki meg lefeküdt elé hogy simogassa.
Multkor meg jöttek hozzánk a fűtést csinálni kint csinálta a bácsi és azért kellet bezárni mert nem hagyta nyugton dolgozni mert folyton ott mászkált a lába alatt nem azért mert nem bírta volna az idegent.
Ez elég furcsa nekünk is mondjuk ő nyugodt fajta kutyának mondgható mivel Golden Retriever , de azért ennyire nelegyen nyugodt.
Szóval engem is érdekelnek a válaszok :D
2010. aug. 27. 10:04
4/8 anonim válasza:
szerintem avgy olvass erről valami könyvet vagy kutyaiskola. az én kutyám minden idegent jelez ugatással. de végülis jelző kutya vagymixD és nem is akartuk hogy jelezze hanem magától csinálja. és ha valaki nagyon gyanús neki mondjuk aki úgy néz ki mint egy pedofil vagy gonoszan néz ránk vagy ilyesmi azt egyből elkezdi ugatni.
2010. aug. 27. 10:26
5/8 A kérdező kommentje:
Egy Jack Russel terrierről van szó. Sokszor az az érzésem, hogy nem a kutya őrzi a házat, hanem én őrzöm a kutyát. Amilyen játékos, és odaadó mindenkivel, simán elvihetnék bármikor.
2010. aug. 27. 10:58
6/8 anonim válasza:
Miért jobb ha neki megy a betörőnek aztán leverik mert pattog és nem túl nagy a mérete?
2010. aug. 27. 16:39
7/8 A kérdező kommentje:
Ha nagyon ugat, akkor kinézek az ablakon, és észreveszem, ha az etnikum legeli a kukoricaállományt, mint pld. tegnap éjjel.
2010. aug. 27. 18:00
8/8 anonim válasza:
az én kutyámnak nem tanítottuk meg hogy védje a házat de a postásnak is majd leharapja a kezét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!