Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Úszáshoz szoktatás,de hogyan?...

Úszáshoz szoktatás,de hogyan? (vizet szereti,de ha már nem ér le a lába nem megy tovább )

Figyelt kérdés

Van egy 1,5 éves kutyám. Tavaly vízhez szoktattam. Sokat jártunk le a Dunapartra. Elég hamar megszerette. Azóta is szereti.

Néhány hete mikor a parton voltunk,mindig próbáltam bentebbre dobni a botot,hogy kénytelen legyen úszni.

úszni próbált kb 1 métert de elmerült 1 másodpercre,majd sietve jött kifelé. Igaz a botot kihozta. Viszont utána nem ment beljebb,csak amíg leért a lába.

Tavaly próbáltam,hogy bevittem ölbe fogtam a nyakörvét, próbáltam falattal,játékkal,de inkább tűnt pániknak,nem úgy mint aki élvezi.

Így mivel nem akartam a vizet megutáltatni vele. Hagytam.

Most viszont gondoltam újra próbálnám az úszást. Más kutyák úsztak az sem izgatta nem ment beljebb velük.

Vagy próbálgassam hogy bentebb dobom a botot,hogy kénytelen legyen kihozni aztán rájön jó móka?

2021. júl. 7. 23:07
1 2
 11/19 anonim válasza:
100%
Szia!Nekünk ugyan ez volt.Mikor a kutyánk kicsi volt és télen vittük sétálni (már vissza tudtuk hívni meg megkapta az összes oltását amikor először elvittük sétálni) éppen lehajoltam a botért, amit oda hozott nekem, hogy eldobjam neki, erre amikor felnéztem azt láttam hogy (egy tópartján voltunk) felment a tó jegére, már futottam oda hogy levigyem erre beszakadt a jeges vízbe és elmerült.Én rögtön utána ugrottam és gyorsan kimentettem.Magamhoz öleltem és futottam a kocsihoz és bekapcsoltam az ülés fűtést meg a melegítést takarót tettem rá.Természetesen nem lett semmi baja (nem hagytam hogy kihűljön), de zek után a víz közelébe sem ment.Nyáron elhatároztam hogy megtanítom úszni , ezért levittük a velencei kutyastrandra.Úgy szokott hozzá a vízhez hogy levittem a családomat (az összes embert akit szeret) és mind bementünk a vízbe, ezek után a kutyám olyan késztetést érzett hogy ha mindenki bent van ő miért maradjon a parton (és én az anyukája is bent voltam) hogy fogta magát és magától ment be a vízbe és elkezdett úszni.Szerintem ezt a módszert próbáld ki és ha bement a vízbe akkor dícsérgesd amíg bent van, így megjegyzi hogy víz=szeretet, minden jó.Egy dolog fontos légy türelmes és sose lökd be a vízbe!Remélem segített a válaszom.Sok szerencsét!
2021. júl. 8. 10:11
 12/19 anonim ***** válasza:
68%

Én is ilyen vagyok. Fürödni, pancsolni szeretek. Úszni nem és nem is megyek mély vízbe. Ilyen, fogadd el. Engem is próbáltak a többiek rávenni, de nem értem miért kell erőszakoskodni, ha valaki nem szeret valamit, csak feszültséget generál.

3 kutyámból (azonos fajták) egyik imád fürödni és úszni, a másik olyan, mint én, fürdés oké, amíg leér a lába, úszás nem. A harmadik meg legszívesebben még a mancsával se lépne bele.

2021. júl. 8. 10:31
 13/19 anonim ***** válasza:
53%
Hát én bevinném a mély részbe mondjuk deszkán, vizibiciklin vagy ami elérhető és beleraknám a vízbe. Mellé mehet a simogatás, dicséret, figyelemelterelés játékkal. Az úszás náluk ösztönös dolog
2021. júl. 8. 16:30
 14/19 anonim ***** válasza:
79%

Persze 13-as, eroltessuk mindenaron az uszast, csak azert, mert egy kutyanak elvileg MUSZAJ!!

A macskak meg elvileg utaljak a vizet, az enyem imad kadban furdeni, na most akkor mi van? :)

2021. júl. 8. 17:39
 15/19 anonim ***** válasza:
74%
A hozzászoktatás nem erőltetés. Az enyém imádja a vizet, mióta rájött, hogy nem csak könyékig, úszik, pacsál,merül. Az meg, hogy az úszás ösztön tény. A macska meg nem tudom hogy jön ide
2021. júl. 8. 19:32
 16/19 anonim ***** válasza:
79%

Hat pedig eleg sok kutya nem szereti annyira a vizet, ez nem olyan, mint a parosodas, az utobbi valoban oszton.

Ugy jon ide a macska, bar ezt te is tudod, hogy elvileg ok nem szeretik a vizet, aztan megis elofordul neha, hogy igen :)))

Van ilyen is, olyan is, ez pedig teny.

2021. júl. 8. 20:24
 17/19 A kérdező kommentje:

Nem mondtam sehol, hogy eroltetni szeretnem. Szoktatni akarom. Nyilvan ha nagyon nem megy, hagyom.

De miert ne lehet hozza szoktatni? Megprobalni?

Ha a kutyam felne lepcsozni nem ertelemszeru, hogy hozzaszoktatom? Vagy azt is hagyni kene, mert fel a lepcsotol?

Erdekes mentalitas...

Kutyam buszozashoz, autokazashoz, gyerekekhez, zajokhoz mindenhez hozzaszoktattam. Hev

2021. júl. 8. 20:47
 18/19 A kérdező kommentje:
Koszonom a segito valaszokat! Kiprobaljuk :)
2021. júl. 8. 20:47
 19/19 A kérdező kommentje:

Jaj le maradt, hogy a hévnek is elegge nagy a hangja,eleinte felt kicsinek. Elsonek tavolrol neztuk. Aztan mindig egyre kozelebb. Most mar ha a peronnal allunk es 1 meterre megy a hev akkor is szepen ul tovabb. Semmi felelem.

Ugy gondolom ha valamitol tart a kutya meg kell neki mutatni, hogy nem kell felni.

Nyilvan vannak dolgok amikhez sosem lehet hozza szoktatni egy egy kutyat. De megprobalni meglehet.

2021. júl. 8. 20:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!