Milyen jó könyvek vannak kutyák otthoni tanítására?
1001 kutyatrükk
De viszonylag jó videók vannak youtubeon is
Fulop Norbert: Tanul meg kutyaul
Profi kutyakikepzos konyv. Tenyleg profi!!
Trükkökre vagy nevelésre van szükséged? Mert nem mindegy.
Trükkökre rengeteg könyv és youtube videó van, igazából nem mondanám, hogy melyik jó, melyik rossz, mert kutya és gazdi függő, hogy mi jön be nektek és mi nem, mire tudod rávezetni és mire nem. Pl nekünk is megvan a 101 kutyatrükk, de tök más parancsszavakat használunk, meg egy csomó mutatványt feleslegesnek gondoltam, így másokat tanítottam helyette, de inspirációnak, ötletelésnek, iránymutatásnak (hogyan történik a rávezetés, miért kellenek az "előtanulmányok") egész jó. Én ajándékba kaptam, azért van meg.
De nem ezekre van a kutyaiskola.
Kutyaiskolaa BH-ra, az alapokra van. Ül-Fekszik-Hozzám-Lábhoz
Csak ennyit kell tudnia a kutyának, ha sikeresen veszi a sulit. Kevésnek tűnik? Pedig sokkal nehezebb, fegyelmet és koncentrációt igényel mindkét féltől. Amit egyedül, könyvből, visszajelzés nélkül lehet nem tudsz elérni. Nem azt mondom, hogy mindenképp kell a suli, csak megvan a miértje, hogy miért jó a suli, és miért kevésbé sikeresek a könyvek.
Ilyen nevelés ügyben nehéz jó könyvet tanácsolni, általában mindegyikben van valami, ami idült vagy helytelen, csupán az arány változó. És mindig vita van belőle, hogy kinek van igaza.
Akit én eredményes, és nem kókler "kutyaoktatónak" tartok, az Karay Zoltán, neki több könyve is van a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!