Mennyire fázósak ezek a fajták?
Magyar vizsla
Weimari vizsla
Stafford
Német vizsla
Labrador
Cane corso
Mielőtt még valaki letámadna. Nincsenek ilyen fajtájú kutyáim, ha lennének sem raknám ki őket a hidegre. Csak érdékel. Köszönöm előre is!
A vizslák nagyon fázósak, közülük szerintem a legjobban.
A Cane Corso és a Staffi sem bírja, de azért 1 fokkal jobban mint a vizslák.
A labrador szerintem ezek közül a legjobban bírja, viszont őket sem igazán ajánlott csak kint tartani.
Staffimat vittem szombat este talalkozni a barataimmal es ejjel 18 fokra lehult. Kinn uldogeltunk a padon. A kutyam remegett a fazastol. Be kellett takarmom egy bluzommal,mert elfelejtettem neki vinni a polojat meg pulcsikajat szegenynek. A baratom meg a farmerdzselijevel is betakarta,h ne fazzln szegeny.
Semmikepp ne tars a kertben ilyen rovidszoru cuki mackokat. Oket meleg helyen lehet tartani a szobaban a puha matracon.
A labradort eredetileg arra tenyésztették ki, hogy a jeges vízbe ugrándozzon be. Nagyon sűrű, jól szigetelő bundája van, ő bírja a felsorolt fajták közül a legjobban a hideget.
A többiek semennyire, nem véletlenül van az a mondás, hogy "fázik, mint a vadászkutya" (a vizslákra utalva).
De amúgy ezekkel a kutyákkal nemcsak az a gond, hogy fáznak kinn. Hanem hogy ők a gazdájukkal akarnak lenni, nem pedig kinn egyedül (hosszabb távon), ezért nem annyira a hideg okozza a szenvedést pl. egy labradornak, hanem az, hogy egyedül, a gazdájától külön kell lennie (hosszabb ideig).
cane corsom van, az enyem nagyon birja a hideget, kifejezetten kedveli!
nyilvan a minuszok neki sem esnek jol, de ahogy eszrevettuk a meleget sokkal nehezebben viseli el🥰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!