Milyen kutyát vegyek a mamámnak?
A papám egy jó ideje nincs már, az előző szeretett kutya elpusztult, és már több sikertelen próbálkozáson vagyunk túl, hogy ismét egy rendes kutyust szerezzünk a mamámnak. Nehezen mozog már, szeretgetni meg labdát dobálni tud neki, de elmenni vele sétálni, vagy futni nem. Van nagy udvar, az előző kutya ha úgy volt magától levert pár kört, de amúgy egy nyugodt kutya volt. Mi, mint laikusok nem tudjuk milyen tulajdonságai vannak egy kutyának, szóval próbálkoztunk szerezni másik kutyát, de általában mindnek nagy energiaigénye volt, és szétszedtek mindent, még a kerítést is és megléptek (persze meglettek de volt hogy a menhely aki befogta már nem adta vissza).
Az a kedvelt kutya egy labrador-németjuhász keverék volt, szóal arra gondoltam egy arany retriever vagy labrador jó választás lenne esetleg, ilyen 1-1,5 év körül, amikor már nincs is annyira a kölyök korban. Mit gondoltok erről?
Egy labradornak hatalmas mozgás igénye van. Annak nem elég ha dobálják a labdát párszor.
Elmondom nálunk mi van. Az én nagymamám szerencsére tud még járni, bár nehézkesen. Van egy németjuhász kutyája, aki sánta így sok farasztas nem kell neki fizikailag inkább szellemileg. Egy tréner betanította a kutyát az alap parancsszavakra, amiket a nagymamám is ki tud neki adni akár úgy is hogy közben ül a padon, így még mozognia se kell de a kutya mégis fárad. Jutalaomfalatokkala kutyának is élvezetes és mégis fárasztó. Én minden héten 3 napot ott vagyok és foglalkozok a kutyával a többi nap pedig kibírja séta nélkül mivel elég nagy az udvar és amúgy is nehezen megy.
Szóval ne vállalj úgy kutyát, hogy nem lesz vele eléggé fogalalkozva. Kint tartaná? Ha nem, akkor lehet kistestű az előbb elfárad, de annak sem elég az udvar.
Nem tudja sétáltatni,tehát lemozgatni nem tudja.Ki tudja mennyi ideig tudja (ne haragudj hogy így mondom,de nézd reálisan..) dobálni neki a labdát a kertben.
Türelme már kétlem,hogy lenne nevelni,és nem is igazán tudná mit kezdjen vele.Nyugdíjból él gondolom,úgyhogy kétlem,hogy tudna neki minőségi ételt vásárolni,(tudom hogy az előző kutya is elélt rajta de az nem jelenti,hogy jó is neki..) a boltban kapható Darling,chappy,friskies meg ilyenek felejtős,házi maradék felejtős.
Inkább ne tartson kutyát,mert csak a kutyával csesznétek ki.Azért,hogy legyen vele valaki nem kell egy állatot ilyen helyzetbe kényszeríteni,a nagyidnak se jó ha nem tudja azt nyújtani amit látja,hogy elvárna tőle a kiskutya.
Esetleg angol bulldogot,Mopszot tudok ilyen helyzetben elképzelni,se azok közül sem kölyköt.Felnőttet,vagy idősebbet nem túl mozgékonyat.
Vagy ne vegyetek neki kutyát.Papagájok,macskák nem olyan igényesek mint egy kutya,de ugyan olyan jó és hűséges társak.A nagyidnak is jobb,ha egy nyugodt kis simogatható és nem teljes embert kívánó állattal él együtt.
A macska felfekszik az ágyra,ha van hozzá kedve,lehet simogatni aztán ha nincs időd rá az sem zavarja.Elvan egyedül is.Erre is kell költeni,ott a macska alom,és végső soron igényli,hogy legyen valakije, de messze nem annyi a szükséglete semmiből mint egy kutyának.
Kérlek.NE vegyetek neki kutyát.Nézzétek annak az állatnak az érdekeit is akit oda adnátok neki.
Retrievert nehogy, de leginkább semmilyen kutyát sem, max. idősebbet. Nekem pl. labradorom van, 10 éves, ő most van "nyugdíjas" korban. Van már több problémája is a lábaival, meg sánta is már, emiatt már nem annyira mozgékony. Viszont mikor pár éves volt, nagyon is az volt, egy olyan idősebb embernek, aki már sétáltatni sem tudja, nem való se labrador, de nagyon más kutya sem. Max. tényleg valami idős menhelyi kutya.
"szóval próbálkoztunk szerezni másik kutyát, de általában mindnek nagy energiaigénye volt, és szétszedtek mindent, még a kerítést is és megléptek"
Jobb lesz kutya nélkül.
Azt gondolom, hogy egy idős embernek, aki már nem tud sétálni, annak felesleges kutya. Pláne egy olyan korú, ami jó eséllyel túléli. Akkor mi lesz a kutyával?
A másik fele meg: egy nagytestű könnyen felboríthatja, aztán egy combnyaktörés sem hiányzik senkinek, pláne, hogy utána megint csak nektek kellene gondoskodni a kutyáról.
Ha mindenkepp kutyát akartok neki, akkor nézzetek egy 10 év körüli lusta kistestűt a menhelyről, akinek már kielégíti az igényeit ha egész nap fekszik és néha eldobnak neki egy labdát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!