A kutyám egyből bolhás lesz, mi az oka?
A fekhelye is mindig fertőtlenítve van? Amikor én befogadtam a kutyámat, akkor volt tele bolhával. Még picike volt, így nem használhattam akármit. Vettem egy fypryst nevezetű sprayt, és befújtam a kutyát, és a fekhelyét is. Azóta sem láttam egy bolhát sem.
Bulhat eloszor is ki kell irtani a kutyabol es a kornyezetebol, utana pedig folyamatosan vedekezni kell, hogy ne legyen ujra bolhas a kutya.
Kiirtas a nehezebb, mert nem megy egy furdetessel vagy egy kis bolhaporral ... eleg hosszadalmas teljesen kiirtani a bolhakat (tobb szazan is lehetnek!).
Vedelem a kesobbi bolhasodas ellen konyebb, mert sokfajta cucc van a bolha ellen - szeppek, nyakorv, tabletta - ki mit szeret hasznalni, de ezek a bolha kiirtasara nem jok ... ezek megelozesre vannak.
De lényegében nem irtod ki a bolhákat, csak nyakörvet raksz a kutyára? Persze, hogy lepetéznek a bolhák a fekhelyére, a lakásba, bármerre, amerre tudnak. Azt ki kellene irtani!
Bocsánat, de nem tudom elképzelni, hogy normális körülmények közt éljetek és tartsátok szerencsétlent, ha állandóan bolhás lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!