Mi lehet a baj? A kutya rendben lesz? Mi lehet a lábammal?
Kb fél órája történt az eset. Elvittük sétálni a szomszédommal a kutyákat és az utcában lévő németjuhász kiszabadult és nekirontott a tacskónak. Az én kutyám leszedte róla viszont ő már elég öreg és a fogai is kopottak így nem nagyon tudott védekezni. Belerúggam a támadó kutyába mikor az enyém lekerült a földre. Megijedtünk mindannyian. Főleg, hogy egy öt éves kislány is velünk volt. A helyzet az, hogy azóta nem tudok a lábamra állni. Egyfolytában nyilal a fájdalom bele és ha behajlítom az ujjaim ez csak erősebb lesz. Felpolcoltam, de nem jobb. Nem dagadt fel és nem lilult be viszont észvesztően fáj. Eddig jegeltem már lefagyott az egész lábam. Az egész lábfej és egy kicsit a bokám. A kutyát átnéztem kicsit erősebben megmarkoltam a szőrét mindenhol nem sírt fel. Akkor nem lesz baja ugye?
Őszintén megmondom nem is tudom miért aggodjak jobban. A kutyáért, magamért vagy a támadó miatt, akit most láncra vernek mert nem jó a kerítés. Remélem most nem verik meg.
Nincs valami szomszéd, nagyszülő, barátok szülei akik el tudnának vinni dokihoz?
Lehet ficam vagy bármi, mindenképp röntgen kellene és orvos. Addig meg ne lógasd, ne próbálj meg ráállni, polcold fel és feküdj! Be is van dagadva?
Idegbecsípődés is lehet, azért nem hiszem, hogy egy rúgástól eltörne valaki lába, vagy megrepedne, ahhoz betegnek kéne lennie, minimum nagyfokú csontritkulás vagy vasba vagy betonba kéne olyan erővel rúgnia, de itt egy puha szőrmókba rúgtál. Ficam, huzodas, becsípődés, a becsípődéstől ha olyan helyen csípődött be akkor a lábujjaid hajlítására is fájhat, de alapból is ha rosszul mozdultál rúgó helyzetben szóval inkább sanszos, hogy kiment a bokád, rándulás, húzódás,vagy szalag sérülés, az azt mondják fájdalmasabb. Ha nem javul akkor röntgeneztesd meg.
Ami meg a kutyádat illeti, megkéred a családtagodat, hogy kopogjon be azon a kertes ház ajtaján, ahonnan kiszabadult a német juhász, hogy a gazdája mutassa meg a kutya oltási könyvét, ez alap és nem ártana elvinned állatorvoshoz, mert kutyák között a verekedés bármilyen formája veszélyes, ha tudott verekedni ha nem, ha olyan helyen okozott neki nyílt sérülést, vagy csak horzsolást, hematoma is kialakulhat, pl. megharapja a fülén, és hematoma keletkezik. 3x-ra dagad a hematomatól a füle. Kutyaverekedéskor mindig az az első, hogy kérni a másik kutya oltási könyvét, jelezni, hogy a kutyájára jobban figyeljen oda, és legelső, hogy el kell vinni állatorvoshoz, hogy csekkolja.
Amúgy a húzódás, rándulás is nagyon fájdalmas. Nekem a vállam húzódott meg tavaly, de annyira hogy nem tudtam a testemhez lazán érinteni, és csak az egyik kezemet tudtam használni egy ideig, fekudni se tudtam, mert a gravitációtól fekvő helyzetben nagyon fájt,de ezt még tetézte, hogy vettem egy diclofenak típusu fájdalom csillapító krémet, ami nem hogy segített volna rajta, hanem még jobban fájt és mikor felkeltem ordítottam. Ülve tudtam csak aludni, aztán egy fájdalom csillapító, ami gyulladás csökkentő is és folyamatos borogatas pihentetés segített rajta.
Mennyi éves vagy? Úgy írsz mintha gyerek lennél.
Vidd orvoshoz a kutyát és a lábadat is.
Vagy fordított sorrendben nekem mindegy.Nyílván ha sérülés történik vagy fáj valamitek az orvos fog tudni segíteni.
Azzal kezdődött a reggelem, hogy a szomszéd, akivel voltam tegnap, felhívott hogy hogy vagyok. Elmeseltem neki azt mondta vele is volt ilyen nem nagyon dagadt be a keze, de kiderult, hogy az ujja töve eltört. Ezért azt mondta bevisz a balesetire.
Mondtam, hogy anyam nélkül nem mennek mert ha hazajovok begipszelt lábbal abból csak probléma lesz. Reggel megpróbaltam letenni a földre de úgy kaptam fel mintha égetett volna a szőnyeg. Ha hozzáer valamihez sikítani tudnék. A labujjaimat nem tudom behajlítani. Anyámat meggyőztem, hogy vigyen be délután röntgenre. Mert dolgozik. Meg apám is. Az öcsémmel ketten vagyunk itthon ő segít nekem. Amúgy most lettem 18- májusban, de nem sokat számít ha nincs kocsim se, amivel elmehetnék. Várok délutánig
Mert ha mondjuk tört és törött lábbal várod meg jobb? Ne legyél már buta ha törés sínbe kell rakják mert rosszul fog összeforrni.Hogy ennyire ne legyél tájékozott/előre látó LEGALÁBB SAJÁT MAGADDAL.
Vitesd be magad az orvoshoz.Szerintem zúzódott,de az sem kellemes.Azt is jobb ha látja orvos.
Ami a kutyát illeti..öreg,és őt se viszed? Ez még nagyobb felelőtlenség.Ha a másik kutya nem volt oltva bármilyen betegséget egyetlen harapásból össze is szedhet.(főleg ha a tiéd sincs oltva)
Ha nem is viszed be hívj ki valakit.ILYEN ESETBEN kimennek! Nincs olyan hogy nem.A lábadra nem tudsz állni,a kutya meg feltételezhetően sérült.Ugy,hogy te megnyomorgattad a bőrét nem fogod észre venni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!