Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ivartalanítás után változás?

Ivartalanítás után változás?

Figyelt kérdés

Láttam, hogy volt már hasonló kérdés, végig is böngészgettem nagyjából, de egyikben sem találtam választ a kérdésemre; vagyis, hogy ivartalanítás után ugyanúgy fog a fiú kutya jelölgetni? És kell neki időnként egy "láb", vagy hasonló eszköz?

Köszönöm a választ előre is :)

2010. aug. 25. 21:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha már felemelt lábbal pisil,akkor úgy is fog.

Ha a láb alatt azt érted,hogy azon akar -e majd gyakorolni,akkro a válasz nem,mert már nem hajtják a hormonok.

Sok ismerősöm műtetett meg kan kutyát,csak pozitív hatása lett,tehát szerintem vágj bele.

Az enyém is ivartalanított,igaz lány.

2010. aug. 25. 21:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a tapasztalatom, hogy a kan hormonok által működtetett jelölgetések, lábra ugrálások megszűnnek, de jellemben nem változik a kutya-- bár tény és való, hogy jobban alkalmazkoodik majd a gagzdihoz, és jobban figyel majd....

Én az ivartalanítás mellett vagyok! ;)

2010. aug. 25. 21:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :)
2010. aug. 25. 23:57
 4/5 Akiteki ***** válasza:

Lábra ugrálásnak nem annyira a nemi hormonok, mint inkább a dominancia az oka. A kan hormonjai a tüzelő szuka szagára indulnak be (illetva a kan indul be, a hormonok hatására). Az emberi lábnak ritkán van ilyen szaga.

A jelölgetés továbbra is megmarad, mert az sem a nemi ösztöntől, hanem a territórium kijelöléséről szól.

2010. aug. 26. 00:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Az én kutyám most esett át a műtéten. És bár amikor hazahoztam a kórházból szegénykém pisilt ahogy tudott, de tegnap már úgy emelte a lábát...:)

Én is úgy tudom, hogy az a dominancia jele a lábon gyakorlás. Azt az enyém szerencsére nem űzte korábban sem:) Sétálni még nem vittem el, de az udvarban már többet mozog. Korábban minden bokornál meg kellett állni:) Erre én is kíváncsi leszek. Talán holnap kiderül:)

2010. aug. 26. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!