Mi kell ahoz, hogy kutya tenyésztő legyek?
Már régóta szeretnék kutya tenyésztő lenni. NEM szaporító,hanem tenyésztő, aki TK-es kölyköt ad.
Mit kell ehez csinálnom? Milyen fajtára van kereslet?
Meg lehet-e azt csinálni hogy egy tenyésztő beleegyezésével elmegyek hozzá segíteni,vagy hogy ő ilyen szinten "oktasson" engem?
Tudom, hogy nagy felelőség és rengeteg pénz, de ez egy régi álmom.
De ahogy előttem írták, ha csak azért akarsz kutyatenyésztő lenni, hogy elad a kutyákat, akkor inkább ne. Ez egy komoly szakma, a komoly tenyésztők hetekig tudnának neked mesélni a szakmai dolgok mellett a fajta kialakulásáról és a fajta jellegzetességeiről, és arról, hogy mennyire szeretik a saját tenyészpárjukat. Ergo nem egy évbe többször van kölyök egy párnak, hanem csak egyszer, és x év után vagy betegségkor nem fedezteti a tenyészpár nőivarú tagját.
Magyarán egyszerre szakmabeli és felelősségteljes gazdi is, amihez van OKJ-s szakmai bizonyítványa is és vállalkozóija is. 10-es vagyok.
Azt hiszik like és dislike gomb.Pedig ha egy válasz hasznos hiába nem tetszik a zöldet szokás nyomni.
De embere válogatja,sose a válaszokon lévő százalékot nézd.sokan csak trollkodásból végig szaladnak a piros kezeken anélkül hogy egyáltalán olvasnának kommentet.
A kérdezőnek meg tényleg kellene,hogy legyen egy célja.Nem az eladás.Szaporító az aki eladásra tenyészt csak..
De a többiek rengeteg hasznosat mondtak érdemes lenne átgondolni.
Profitálnak,persze.De nem a profit miatt csinálják hiszen az a pénz ami profit az alomból megtartott kutyára (mert ha évente nem is 2-3 évente egy többnyire szuka kutyát megtartanak akihez utána vesznek vérfrissítésképp egy fedező kant vagy fizetnek egy jó minőségű kan fedezéséért.mindegyik minimum 100.000),a szuka felépülésére (fialás utáni étrend,orvosi látogatás),és továbbra is a kutyák ellátására megy el a pénz java része.Persze tudom amint meghalljátok vagy átgondoljátok kb mennyit kereshetnek X kutya eladásával eszetekbe se jut az a sok munka és kiadás ami még abból/azért rájuk vár.
Annyi munkával és fáradtsággal amennyit ők végeznek (már aki tisztességesen csinálja) had érdemeljenek már ki egy kis profitot is a munkájukból..
Ők ezt a pénzt abból szerzik,hogy a fajtát képviselik,nemesítik és erős oszlopként tartják fenn a megfelelő standardokat velük.
Nem minden a pénzről szól.
Ott jobban el is kell a segítség.Illatosra pl ma vittek be egy mama kutyát a kölykeivel alig lehetnek 2 hetesek.Akkor voltam ott mikor vitték be.
Ha még menhely nem vette át akkor ott is vannak.
Mindenki tudja,hogy keresnek vele.És?
Igaza van,nem az a lényeg hogy mennyit profiltálnak,ha normálisan állnak a tenyésztéshez és nem csak "tök mindegy úgyis megveszik" alapon.
Ha már annyi pénzt,időt és energiát bele ölnek had legyen már belőle hasznuk is..
Szerintem felejtős a dolog.
Evvel a hozzá állással és tudással kerüld el a kutyákat az ő érdekükben
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!