Miért lóg ki folyton a kutyám nyelve?
Figyelt kérdés
Nem úgy, mintha hűtené magát, hanem csukva van a szája, és 1-4 cm mindig kilóg neki. Olyan kis bamba feje van tőle.
Nem fér el a nyelve a szájában? :)
2010. aug. 25. 16:03
1/8 anonim válasza:
Milyen kutyád van? Az enyém is folyton ezt csinálja,halál cuki olyankor,ő egy francia bulldog. :)
25/N
2/8 anonim válasza:
Ez a felelőtlen szaporítók kutyáinak egyik jellegzetessége, csak azt nézik hogy minél kisebb legyen a 2 tenyészkutya, és így születnek olyan kölykök amiknek nem fér el a nyelvük a szájában, vagy annyira kidülled a szemük hogy kiugorhat. A szemkiugrás palotapincsiknél, míg a nyelvkilógás főleg csivaváknál és yorkiknál fordul elő.Általában szellemi fogyatékosság is együtt jár vele.
3/8 anonim válasza:
Nekem bulldogom van, neki is kilóg. Általában a nyitott harapás okozza, mert ugye nem zár a fogsor, és átcsúszik közte a nyelv.
Bulldognál azért szerintem ez a normális, nem a zaporítók hibája, de az tényleg fura, hogy yorkiknak meg csiviknek is kilóg. Nyilván harapáshibás egyedeket szaporítanak tovább gondolkodás nélkül.
4/8 anonim válasza:
Első vagyok. Lehet,hogy igaz amit a második ír,de én tenyésztőtől vettem a kutyámat,és biztos vagyok benne,hogy normális tenyésztő! Szóval nálunk ez kizárva. De nem állandóan van kint a nyelve,és nem is azért,mert nem fér el a szájában,és pláne nem fogyatékos! :)
5/8 anonim válasza:
Az enyém csivava és pomerániai keverék. Neki a foga szokott kint lenni, de ha liheg és hirtelen összezárja a száját (pl. ha fülel) akkor van hogy "kint felejti" :D
6/8 A kérdező kommentje:
Ő egy boxer.
Nyitott harapás? Talán e miatt lenne?
2010. aug. 25. 16:21
7/8 anonim válasza:
Nálunk születtek francia bully kölykök, nem vagyok szaporító. Az egyik legszebb kölyöknek szintén ilyen problémája volt. Kiállításon hibának számít, ő mégis nyert több díjat is, valószínűleg nem vették észre, mert végig lihegett...Bulldogoknál a harapásuk miatt előfordul, de persze a felelőtlen pároztatásból is adódhat.
8/8 anonim válasza:
Boxernek ugyanazért amiért a bulldiknak, nyitott harapás miatt, igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!