Milyen kistestű kutyát javasolnátok első kutyásnak?
Amit én szeretnék tőle:
Fontos, hogy cicákkal kijöjjön. Nagyobb testű cicáim vannak (3).
Nyomott orrú (bulldog-típus), vagy nyáladzós fajtákat nem szeretnék.
Drótszőrű vagy puli-jellegű, macerás bundával rendekező fajtákat sem szeretnék.
A hosszú szőr nem probléma, fésülni heti többször, kozmetikushoz vinni simán lehet.
Szeretnék egy viszonylag könnyen tanítható fajtát.
Amit én tudnék nyújtani neki:
Nem vagyok egy kifejezetten sportos ember, átlagosan aktívnak mondanám magam. A kutya igényeihez igazodom, de nem szeretnék egy pörgős, hiperaktív fajtát, mert tudom, hogy nem lennék elég neki.
Kistestűben (maximum közepes) gondolkozom, lakásban tartás miatt.
Napi 1 órát minimum tudok rá szánni, ez lenne kb. naponta több, rövidebb eü. séta és egy hosszabb, késő délutáni játszós, szimatolós séta beleértve. Próbálnék beiktatni rendszeresen pórázmentes, játszós délutánt.
Vinném kutyaoviba, kutyasuliba, mindkettőnk érdekében.
Minőségi táppal etetés, ivartalanítás, rendszeres állatorvos látogatás.
Nem lenne egyedül huzamosabb ideig (8+ órák) nap közben otthon.
Amik tetszenek: hosszú szőrű törpe tacskó, shetlandi juhászkutya
--
A menhelyi kutyusokon is gondolkoztam, de picit tartok tőle, hogy esetleges negatív tapasztalatai lennének a kutyának macskákkal, és bántaná a macskáinkat. Kutyás tapasztalat hiányában, nem vállalnék be egy rehabilitációra szoruló, idősebb menhelyi kutyát.
Ezek alapján milyen kutyust javasolnátok?
Köszönöm a válaszokat.
Egyáltalán nem igaz, hogy menhelyeken minden állat rehabilitációra szorul és az sem, hogy onnan nem lehet kölyköt szerezni. Minden normális helyen az előbbi információ (más állatokkal, macskákkal kijön-e) ismert és ha felhívod őket, tudnak ideális jelöltet ajánlani.
Ha budapesti vagy, a Fogadj Örökbe Alapítványt tudom ajánlani. Ne vegyél!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Megfontolom azért ezeket a fajtákat, esetleg felkeresek néhány tenyésztőt.
Persze, nem feltételezem, hogy minden menhelyi állat rehabilitációra szorul, vagy hogy nincsenek kölykök. Találkoztam nagyon szimpatikus menhelyi kutyussal, akit végül ugyan nem fogadtunk örökbe, de nem zárkózom el teljes mértékig a menhelytől sem. Néhány helyi menhelyet követek is, jelenleg is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!