Csivava mellé milyen kistestű, rövidszőrű fajtát javasoltok?
A mopszot nagyon nem ajánlom. 10-ből 9-szer (de inkább 10/10) légzési problémái vannak , nagyon hajlamosak a különböző betegségekre , valamint soha nem kapnak rendesen levegőt. Élete során hihetetlen sokat kell állatorvoshoz vinni , a már felsorolt problémák miatt. Ezek általában műtéttel záródnak. Annyira elterjedt fajta , hogy baromira túltenyésztett , így szinte lehetetlen egy egészséges egyedet kifogni. Ha sikerül , akkor is szinte biztos , hogy az idők során megbetegszik.
Én a tacskót teljes mértékben ajánlom , nekünk is az van. HIHETETLEN jó kutyák. Kedvesek , gyerekekkel is kijönnek , kötődnek a gazdához/családhoz , és kiválóan lehet őket lakásban tartani. (Rendszeres séta mellett)
Remélem segítettem!
A mopsszal együtt vállalod a kétméteres számlát is az állatorvosnál? És a tacskó gerince sem egészségbiztosítás. A pincser ilyen szempontból a legjobb választás, viszont a mozgásigénye nem kevés, ahogy a tacskó sem a nyugisak közé tartozik. A mopsz nem nagy mozgásigényű, hogy is lehetne, amikor alig kap levegőt a többsége. Bár lehet, hogy az állatorvos miatt jó gyakran szóba kerülő anyagiak nem a legfőbb szempont, ha ki tudod fizetni a 100 000+ egy tenyésztőnek, mert gondolom, tenyésztőtől veszitek? Én amúgy, bár nem volt a választási lehetőségek között, egy kistermetű keverékre szavazok. Kevesebb egészségügyi probléma, legalábbis a fajtaspecifikusak elkerülik, általában hosszabb élettartam, és nem utolsó sorban, jobb életet biztosítasz neki azzal, hogy magadhoz veszed. Ja, meg amúgy van fajtamentés, ha mindenképpen fajtatiszta kell
Másik csivava?
Törpe foxterrier?
Jack Russell?
Boston terrier?
Miniatűr bullterrier?
Corgi? (Welsh,pembroke)
A mopsz pedig messze nem olyan beteges fajta mint a francia bulldog azért elriasztani nem kell tőle.Légzési nehézségei vannak,de nem is az a fajta amivel az erdőt kell járni.Városi kutya.
Jó tenyésztőtől,kellő odafigyeléssel semmi baja nem lesz,ha ezt választja..
A francia bulldog ugyan nem mini,hanem kis méretű kutya,de a fentiek okán nem javaslom.Míg a mopsz szem és légúti problémákkal szenved addig a francia bulldog diszplázia,nyelőcső gondok és bőrérzékenység kergeti.
De ez is jó tenyésztővel mérsékelhető.
Minden kutyafajtának vannak örökletes betegségei amik kijöhetnek rajtuk,és ezek esélyét növeli a szaporítós vagy tapasztalatlan/hanyag tenyésztőtől való vásárlás.Lásd a labrador hízékony,nem nagyon látsz olyan labradort hobbi tartó kezében amelyik ne lenne legalább egy kicsit elhízva.
~~ A tacskót nem tudom javasolni,én nem szeretem őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!