Miért hívja magát sok kutyagazda apának meg anyának? Mármint a kutya anyjának vagy apjának.
... nem emlekeztek mar? "szerencsed, hogy oreganyadnak szolitottal"!? :)
Nem versegi-rokonsagi kapcsolatrol szol ha szepen beszeli valaki a magyar nyelvet es valasztekosan fejezi ki magat, hovatovvabb az erzelmeit is beleteszi. Nem lehet mindenki egy fadarab ... mondhatnok tusko :)))
Nekem semleges, én a szobanövényeimhez szoktam beszélni, hogy "anyu most ad neked vizet", stb. Értelemszerűen nem gondolom hogy én szültem a broméliát,
és nem a gyerek helyett tartjuk a fikuszt. Egyszerűen annyit jelent, hogy "én gondoskodok rólad".
Nincs ebben semmi szerintem, nem értem másoknak mi köze hozzá.
A kistáskádba is beleteszed?
#14 nem, termeszetesen nem
de ha abbol a szempontbol nezed, sokszor a kutyat tobbre lehet ertekelni es tartani mint egy embert. es nyugodtan le lehet pontozni, de ez igy van. foleg a mai vilagban. inkabb tartok 2 kutyat, akik tobbet ernek a "baratok"-nal
Én nem szeretem ha anyaként neveznek a kutyámmal kapcsolatban (pl "hív anyád" futin)
De megtudom érteni. Ilyenkor az emberek mem vérségi kapcsolatként gondolnak a szóra. Inkább mint örökbefogadó szülő.
Persze régen kicsapták a kertbe hogy őrizze a házat, az nem olyan. De a mai kutyák inkább gyerekek mint háziállatok. Ugyanúgy ott vagyok ahogy felnő, mindig velem van, nevelem, tanítom, etetem. Annyi a különbség hogy nincs rám szüksége a nap 24 órájában.
En sem igazan szeretem ezt.
Jajj a fiad, meg kolleganom is a kutyajat... a fiam ezt meg azt csinalta.
Nekem ez idegen.
Imadom a kutyakat ketto van. Egy 6 meg egy 20 kgos.
Kanapera agyra is felmehetnek stb.
De hogy fiamnak meg lanyomnak hivjam oket nem.
Meg igen ez az anyad szolt, anyad nem ad, anyad ez az amaz. Kicsit zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!