Coursing szótár, mit jelentenek ezek a szavak?
liszenfutam
szóló liszenszfutam
páros liszenszfutam
kertelés
handler
nyúlmester,
zsákmányos
pecázás
go-by
A liszensz az a versenyengedély nem? Baromira nem akarok hülyeséget írni, de nekem valami ilyesmi rémlik.
Azt hiszem, hogy az egy éves kort betöltött agárnak kell teljesíteni a pályát egyedül, vagy több társával együtt.
Most lehet hülyeséget írtam bocs. Akiteki javíts ki.:)
Licenszfutam azt jelenti, hogy az agár egyedül végifut a pályán a műnyulat követve, bizonyos szintidő alatt, nem tévesztve el a zsákmányt és a végén megfogja. Ha ezt megtette, akkor teljesült a licensz.
A páros licenszfutam ugyanez egy másik, már licenszes kutyával. Ha mindkettőt teljesítette, akkor kap licenszkönyvet és indulhat versenyeken.
Kertelés az a szabálytalanság, ha a két futó kutya közül az egyik nem a nyulat üldözi, hanem kifigyeli az útját és elévág. (Rutinos kutyáknak ezért nem szabad nézniük a többiek futamát, mert megjegyzik merre megy a nyúl)
Coursingben a handler az, aki az elején elengedi a végén pedig megfogja a kutyát.
Nyúlmester húzza vissza a futamok után a műnyulat a pályán végig a kiindulási pontra.
Zsákmányosnak szokták hívni a kutyát, akiben erős a vadászösztön.
Pecázás: gyakorlásképpen egy pecabotra tesznek egy nyúlszőrt és húzzák a kölyökkutya előtt, hogy kergesse.
Go-by: Menj és fogd meg! biztatják a kutyát. :)
20:58
Köszi a választ sokat segitettél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!