Németjuhász és mudi mellé javasolnátok a whippetet?
Szerintem tarthatók együtt, mint -ahogy írták,- a fajták többsége.
A whippet addig ragaszkodó és gazdacentrikus, amíg a négy fal között kell hozzád bújnia, a mezőn gondolkodás nélkül elstartol a vad után, szinte lehetetlen, de biztosan sokkal nehezebb megtanítani neki, hogy ne így tegyen, mint egy mudinak vagy nj-nak. Menj el tenyésztőkhöz és személyesen is ismerkedj meg a fajtával.
"Kopókat nézegettem, de én jobban preferálom a gazdacentrikus kutyákat, ők meg (ahogy olvasom) szívesebben mennek a szagok után."
Az agarak meg a szemük után. Ragaszkodó,gazdacentrikus kutyák, de a cuki, szőrös állatok kergetése pillanatnyi prioritást vez. Ha ez probléma, akkor én keresgélnék még.
"Kinti-benti kutyák, benti alvással, így nem baj, ha fázós fajta."
Olyan szinten gyorsulásra tervezték őket, hogy se szőrük, se zsírrétegük nincs. Tipikusan benti kutya, kijárással.
Illetve, nem volt kérdés, de a tanulékonyságuk is alulmúlja a németjuhászokét és a mudikét: lassabb haladás, többszöri ismétlés. Ami nem feltétlenül gond, csak a fenti 2 fajta után meglepetésként érhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!