Nembírom, én nagyon ki vagyok, h bírjam?
Igen, a kölyökkutya szobatisztaságra szoktatása nagyon kimerítő tud lenni. Óránként séta, és még így is néha becsúszik egy kis "ajándék". Mivel egy hét múlva kezdődik a suli, de a szobatisztaságra szoktatás több hónapos munka, azt kell mondjam, jobbkor nem is jöhetett volna a kölyökkutya... :S Nagyon rossz időzítés volt ez így pont suli előtt. Na mindegy.
Óránként vidd a kutyust sétálni, hogy esélye se legyen bepiszkítani. Ha mágis becúszik valami, akkor szidd le, ahogy már te is írtad. Ha kint pisil, dícséret és jutifalat esetleg. Kitartás. Van valaki, aki ezeket meg tudja oldani, amíg suliban vagy?
hát én amikor sírt a kiskutyám este csak néhány percre mentem ki, h megnyugodjon, aztán sírt még egy picit majd megszokta az egyedüllétet. Nyugi csak az első pár nap lesz sza_r, én is voltam úgy h nem való nekem kutya, béna vagyok és kimerült, nem bírom tovább. De aztán nagyi és anya besegített meg minden. És gondolj bele, ő egy pici kutya, ha "útjára engeded"....Ő nem tud gondoskodni magáról:S
Na kitartást:) Nyugi jövőhéten már nem lesznek ilyen problémáid:D
Jutalomfalattal és naaaagy naaagy dícséretekkel áldd meg ahányszor csak kinn végzi el a dolgát, és meg ne szídd, ha véletlnül bent is pottyant!!!
Ezzel a módszerrel nem hazudok, de 2 hét alatt szobatiszta lett a kutyusom 4 hónapos korában, amikor már ugye le lehetett vinni... Szóval, ha nem megy, akkor benned van a hiba, a yorkiek nagyon gyorsan tanulnak, és nagyon jól taníthatóak!
köszönööm:)
megnyugodtam:)
am most itt fekszik mellettem :):P
Én is volt h kibuktam, de nem tartott olyan sokáig, mert 5 hónapos korára szobatiszta lett.
Az se mindegy mennyi idős, mert vannak még életszakaszok, amikor még biológiailag nem tudja úgy visszatartani a vizeletét mint egy felnőtt kutya, mivel nem tudja még tudatosan szabályoznia gátizmait.
Ami nagyon hasznos, ha éjszakánként boxban alszik - 1. megtanulja, h éjszaka nyugiban alvás van és akkor van ébredés amikor te kelsz, 2. hamarabb szobatiszta lesz mivel a kutyákban alapba van egy olyan ösztön h a saját helyükre nem piszkítanak. Ami fontos, ahogy felkelsz, már rohanni is kell vele ki. Hasznos dolog ha megtanítod parancsra pisilni - amikor pisil, csak mondod neki h "pisil-pisil". Ezen kívül napközben szigorúan 2 óránként vidd ki, pisiltesd meg. Majd ezt az időt növeld fokozatosan és ezáltal ritkítsd a kijárások számát.
A kutyapelenkát, almot stb. meg felejtsd el!
Én télen kaptam kiskutyát, gondold el hogy a hidegben lejárkáltam vele óránként... :)
De megérte, mert szobatiszta lett. Csak legyél türelmes..És nem árt ha a szüleid is azok, mert sokszor nekik kell majd takarítani, ha te nem leszel otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!